Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenco cs-321, brak wyjście RCA

mmaarpol 12 Nov 2013 15:57 1752 5
    mmaarpol
    Level 9  
    Witam, mam podane radio samochodowe tak jak w temacie czyli lenco cs-321. Na różnych stronach, forach opisane jest że posiada ono 2 kanałowe wyjście RCA, jednak mój takowego nie posiada. Rozkręciłam obudowę i otrzymałam takie coś jak na zdjęciu. Jest wejście 3 pinowe na jakąś kostkę ale nie mam pojęcia do czego ono służy. Moje pytanie brzmi czy da się jakoś u mnie to wyjście zamontować czy też nie. Czy można dokupić jakiś kabel i podłączyć czy jak? Nie znam się na tym, jestem zielona w tym temacie i proszę o cierpliwość do mnie.

Lenco cs-321, brak wyjście RCA
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Gniazda powinny być na kablu, sprawdź gdzie prowadzą 3 piny (z tego białego gniazda obok antenowego), jeden z nich powinien mieć przejście względem masy, reszta to prawdopodobnie kanały lewy i prawy.
    mmaarpol
    Level 9  
    gniazdo jest podpisane rca jednakże żadnego kabla przy nim nie było. Samo gniazdo i nic więcej. czy mogę gdzieś taki kabel dokupić i podpiąć w go tam?
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Potrzebujesz kabel zakończony gniazdami żeńskimi RCA a z drugiej strony tym 3 pinowym pasującym do płyty radia (kiedyś podobne wtyki były stosowane w celu podłączenia napędu cd-rom do karty dźwiękowej komputera). Najłatwiej było by podlutować się pod samo gniazda.
    mmaarpol
    Level 9  
    A nie kupię kabla właśnie z takim 3 pinowym wejściem do radia i z drugiej strony żeby były te dwa kable na wyjście rca?
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Jest to raczej mało prawdopodobne, ponieważ jest to jakiś standard wymyślony pewnie przez samego producenta radia. Jak napisałem wyżej - najłatwiej będzie kupić przedłużacz chinch, uciąć go na odpowiednią długość i przylutować do płyty radioodbiornika.