Witam. Mam drukarkę Brother DCP-385C. Jak trafiła do mnie po uruchomieniu wyświetlała błąd "Czyszczenie niemożliwe 5a" jest to ogólny błąd mechaniczny. Wcześniej też wyświetlała jakieś błędy, niestety nie wiem jakie - ale sobie z tym poradzono.Błąd 5a udało mi się ujarzmić poprzez wymianę zasilacza, rozkręcenie i skręcenie ponowne drukarki. Teraz niestety pojawił sie kolejny błąd jak w temacie
"Czyszczenie niemożl. 50" szukając m.in.na forum elektrody wyczytałem, iż jest to problem z pozycjonowaniem głowicy. Niestety pasek enkodera czysty, trafia w szczelinę transoptora, enkoder kołowy też czysty. Mam pytanie z czym jeszcze może być związany ten błąd, tusze zamienne, licznik absorbera wyzerowany. Czekam na propozycje.
"Czyszczenie niemożl. 50" szukając m.in.na forum elektrody wyczytałem, iż jest to problem z pozycjonowaniem głowicy. Niestety pasek enkodera czysty, trafia w szczelinę transoptora, enkoder kołowy też czysty. Mam pytanie z czym jeszcze może być związany ten błąd, tusze zamienne, licznik absorbera wyzerowany. Czekam na propozycje.