Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ariva 650i - Dekoder nie widzi Routera

14 Lis 2013 21:04 2199 4
  • Poziom 10  
    Witam, mam dekoder Ariva 650i od dwóch dni i wszystko było ok do dzisiaj, podłączyłem zakupiony adapter Wifi fo dekodera, znalazło kilka pobliskich sieci, min. mojego Routera Sagema z Neostrady, wybrałem go, wpisałem klucz zabespieczający no i przez 2 dni wszystko normalnie hulało, a dzisiaj uruchamiam dekoder, a w opcjach sieci lokalnej w ogóle nie znajduje żadnej sieci !!
    Dodam że Router jest u mnie w pokoju, jakieś 2 metry od Adaptera, jak działało pokazywało zasięg 90-98%, a tych innych co znalazło, to nie było nawet 20%...

    P.s. Udało się uruchomić ponownie połączenie z Wifi, po przywróceniu ustawień fabrycznych, ale nie chcę tak robić za każdym razem, a poza tym też prawie żaden teledysk na Youtube działa, wyskakuje Cennetion Filed, normalne filmiki odtwarzają się bez problemu, a Dailymotion nie znajduje niczego... ;/
  • Pomocny post
    Poziom 1  
  • Poziom 10  
    anmedia napisał:
    Konfiguracja sieci sie klania - wylacz DHCP i calosc konfiguracji na adresach statycznych. Inaczej takie "cuda" beda czesciej.


    Ok dzięki, a gdzie i jak się to wszystko wpisuje, bo się nie znam za bardzo i czy też inne urządzenia wykorzystujące Router (np. laptop, xbox360) będą działać poprawnie jak coś namieszam w ustawieniach... ??
  • Pomocny post
    Poziom 1  
  • Poziom 12  
    anmedia napisał:
    Przynajmniej tak jest w dobrych routerach.



    W HUAWEI B593 można mieć DHCP auto, a dla konkretnych MAC'ów przydzielać osobno stałe IP. Mam tak Arivę ustawioną i zero problemów.

    Andrzej