ivan111 wrote:120 zł za kompletne przewinięcie ? Czy tylko jednego z trzech uzwojeń które miało przebicie? Jeżeli za całość to bardzo tanio.
To zależy od wielu czynników... i fantazji wykonawcy. Robiłem takie rzeczy i jak ma się zaplecze nie potrwa to dłużej niż ... 1 godzina.
Z resztą łatwiej jest nawinąć nowe uzwojenie(a) niż naprawiać pojedyncze cewki, ich karkasy i izolację.
Ogólnie cena do przyjęcia pod warunkiem że robota jest zrobiona zgodnie ze sztuką.
Jak ja bym to zlecał, to zażyczył bym sobie obejrzenie stojana i .... drutu po usunięciu starych cewek. Często są uszkodzenia uwidoczniające się dopiero po rozbiórce i ... trzeba je naprawić. To ostatnie jest bardziej upierdliwe niż samo nawijanie!
Spytaj wykonawcę jak wyglądał karkas i drut. Jeżeli powie ze OK, to weź paragon lub inne zapewnienie gwarancji na wykonane prace!
soczi666 wrote:jedno mnie tylko wkurza że byłem juz u 3 elektromechaników i żaden nie chce sprawdzić mojego reglera
Nie dziw się. To z reguły proste chłopy. Umieją przewijać i (z reguły) znają alternatory samochodowe, bo z tego żyją. Regulator do alternatora z magnesami trwałymi to dla nich ..czarna magia.
Sprawdzenie typowego regulatora na stole jest trudne nawet dla dobrego elektronika. Szczególnie jak jest zalany na amen. Łatwiej zrobić to po zamontowaniu w motocyklu.
Zalecam pomiary samego stojana przed wbudowaniem do silnika. Rezystancja uzwojeń mierzona dobrym miernikiem (bardzo małe wartości!) w umiejętny sposób! Lepszy byłby pomiar indukcyjności, ale mało kto ma taki miernik.
Po pozytywnym wyniku pomiarów (trzeba sprawdzić ich zgodność z serwisówką) montujemy stojan w silniku i ... NIE PODŁĄCZAMY regulatora! Zamiast niego podłączmy żarówki (najlepiej te od reflektora) (3 x po dwie szeregowo) jako obciążenie alternatora. Zapalamy silnik z aku i mierzymy napięcia na żarówkach przy różnych RPM. Wyniki powinny być zgodne z serwisówką. Jak jest OK, to dopiero wtedy podłaczamy regulator i resztę instalacji. Mierzymy napięcia na aku po chwili pracy na różnych RPM.
Na każdym etapie trzeba sprawdzać czy coś się nie grzeje/pali.
Dobrze jest wcześniej posprawdzać instalację (kable złączki) czy nie jest w jakiś sposób uszkodzona (przerwania, przegrzania, brak styku itp. itd). Szczególnie wazne są połączenia masy!