Witam, kupilem dzis tuner dekoder OPTICUM HD X406P, mam konwertery 2 na antenie tj ASTRA i HOTBIRD i mam problem z instalacją po wejsciu w MENU, przeszedłem wszystkie pozycje USTAWIENIA ANTENY tj satelita,transponder,typ LNB, zasilenie LNB, 22KHz, 0/12V, DISEqC1.0, DISEqC1.1.,Obrotnica,Tryb skanowania no i rozpocznij wyszukiwanie.
SIŁA jest ok w wielu wypadkach jakies 75% nawet do 95% ale nie moge "złapać" jakości... Wstawiam 2 pierwsze zdjecia z nowego tunera.
Porównując z bocznym TV ze starym OPTICUM 4060 CX PLUS bo tam ustawienia są o niebo łatwiejsze i czytelniejsze chciałem je powielic w nowym. Dla porównania wstawiam 2 zdjecia ze starego tunera równiez.
Pomoze mi ktos ustawić te parametry na nowym tunerze?
Dodam że mam instrukcje tego dekodera ale tam jest jak zawsze o niczym i o wszystkim.
SIŁA jest ok w wielu wypadkach jakies 75% nawet do 95% ale nie moge "złapać" jakości... Wstawiam 2 pierwsze zdjecia z nowego tunera.

Porównując z bocznym TV ze starym OPTICUM 4060 CX PLUS bo tam ustawienia są o niebo łatwiejsze i czytelniejsze chciałem je powielic w nowym. Dla porównania wstawiam 2 zdjecia ze starego tunera równiez.
Pomoze mi ktos ustawić te parametry na nowym tunerze?
Dodam że mam instrukcje tego dekodera ale tam jest jak zawsze o niczym i o wszystkim.