Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

IVECO 2004.2,8-125km auto nie pali z kluczyka.

ron77 17 Nov 2013 17:04 2955 5
  • #1
    ron77
    Level 9  
    Witam mam problem z odpalaniem IVECO 2,8-125km 2004rok.Auto nie pali z kluczyka a z po pychu pali od strzału a co jest ciekawe to używając samostartu auto jak się silnik pracuje na samostarcie to trzeba wyłączyć zapłon i włączyć i zaczyna wtedy chodzić normalnie czyli jakby nic mu nie było. Zaznaczę że auto w trasie normalnie się zachowuje nie stracił na mocy czy coś takiego,byłem na serwisie został podpięty do komputera i wykazało że czujnik położenia wału uszkodzony nie widział go podczas gdy auto było zgaszone, został wymieniony ten czujnik jak i czujnik położenia wałka rozrządu ale to nic nie dało proszę o pomoc bo wtrysków nie mam zamiaru wyciągać jak to co niektórzy proponują. Pozdrawiam i myślę że miał ktoś taki problem to proszę o odpowiedź co to było :)
  • #2
    jurekk55
    Level 36  
    Wystarczy probówka za 5 zeta żeby sprawdzić kostkę stacyjki
  • #3
    ron77
    Level 9  
    Ale auto ze stacyjki kręci rozrusznik, nawet brałem auto na zwarcie bez udziału kluczyka i też nie odpaliło :)
  • #4
    jurekk55
    Level 36  
    Sprawdź czy nie zanika zasilanie na styku zapłonowym
  • #5
    ron77
    Level 9  
    O czym piszesz każesz mi kontrolkę kupić a potem sprawdzać zasilanie na styku zapłonowym przeczytaj mojego posta na samej górze albo zadzwoń do mnie pogadamy a potem jak coś konkretnego wymyślisz to napisz pozdrawiam :)
  • #6
    ron77
    Level 9  
    Witam winna byla pompa paliwa zamykam temat pozdrawiam