Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

slican DPH - przycisk otwierający od środka - dlaczego nie działa ?

wojmik 18 Nov 2013 20:37 1818 6
Relpol
    wojmik
    Level 9  
    mam podłączony dph do centrali voip i otwieranie rygla zrównoleglone z domofonem cdn. Po 2 latach eksploatacji zaszła potrzeba założenia przycisku otwierającego drzwi od środka. I to niestety nie działa. pytanie dlaczego
    Moderated By Tracer2:

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

• Relpol
    mich-tel
    Level 24  
    Pod jakie przyciski podłączasz?
  • Relpol
    wojmik
    Level 9  
    przycisk podłączony jest prawidłowo, ale okazało się że żadne z wyjść do rygla ( rygiel/ automatyka nie jest czystym przekaźnikiem - oba są napięciowe, i to że mi to działało to najwyrażniej przypadek. Muszę założyć dodatkowy przekaźnik.
    macmm
    Level 24  
    Wydaje mi się że styki STA są stykami bez napięcia. Prawie na pewno bo sterowałem nimi automat bramy. Napięciowe są styki EZ
    jeremiusz
    Level 12  
    Jest tak jak pisze poprzednik styk STA jest bez napięciowy - używam do sterowania bramy. A jaki sposób sterowania wybierasz to już chyba zależy od sposobu zaprogramowania styku.
    wojmik
    Level 9  
    też myślałem że jest bez napięciowy ale serwis slicana twierdzi że nie.
    Moderated By Tracer2:

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

jeremiusz
    Level 12  
    W instrukcji jest opisane tak;
    Zaciski na listwie połączeniowej bramofonu DPH
    uziemienie (do poprawnego działania zabezpieczeń przepięciowych bramofonu)
    LA linia abonencka z centrali (polaryzacja nie jest istotna)
    LA

EZ zasilanie elektrozaczepu, podaje 12V DC, max 0.7A
    EZ

STA odizolowany styk zwierny przekaźnika do sterowania urządzeniami dodatkowymi - dopuszczalne napięcie na stykach: 24V AC STA Max 0.7A
    STA

AC zaciski zasilania 14 - 35VDC lub 12 - 25 VAC
    AC

COD czujnik otwarcia drzwi - rozwarcie względem GND skraca czas działania przekaźnika EZ
    POD przycisk otwarcia drzwi (względem GND)
    GND masa dla sygnałów POD, COD