Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Uszkodzona sieć w routerze pentagram cerberus p6361

marcinb305 22 Lis 2013 21:48 1170 6
  • #1 22 Lis 2013 21:48
    marcinb305
    Poziom 6  

    Witam jeśli zły dział prosiłbym o wyrozumiałość to mój pierwszy post, zwracam się do was z prośbą o pomoc, znajomy podesłał mi link do webfiga swojej sieci i zapytał czy to bezpieczne że uruchamia sie na innych komputerach, zaproponowałem mu że może sprawdzimy i jak coś pujdzie nie tak zresetujemy router, i wcisnełem disconnect tuż obok takiego diagramu wykorzystania sieci tabela pokazywała ruch sieciowy i dane o przesyłanym transferze, jak to wcisnełem padła cała sieć od wczoraj nie ma neta zgłaszał to do operatora jednak oni nie wiedzą co jest resetowaliśmy router odłączaliśmy od prądu jednak bez skutku czy ktoś wie jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc, prosze też o pomoc czy problem jest z routerem czy całą siecią operatora

    0 6
  • #3 22 Lis 2013 22:13
    marcinb305
    Poziom 6  

    dostawca AgaNet w słupsku resetowałem router odłączałem od prądu, nadal to samo nie ma internetu, tak jak wspomniałem wcisnełem tylko disconnect przy tej tabelce co pokazywała ruch sieciowy na wykresie i tak sie porobiło :/

    0
  • Pomocny post
    #4 22 Lis 2013 22:22
    Grzegorz740
    Poziom 29  

    Resetowałeś router przyciskiem reset z tyłu routera ? Jak tak to musisz go ponownie skonfigurować według instrukcji z linka , którego podałem.

    0
  • Pomocny post
    #5 22 Lis 2013 22:27
    streetlive
    Poziom 13  

    Na routerze powinna być naklejka z ip jeśli resetowałeś to hasło admin i dlaej tak jak w instrukcji

    0
  • #6 22 Lis 2013 22:55
    marcinb305
    Poziom 6  

    ok spróbuje, tylko wcześniej przed tym webfigiem, jak resetowalismy router, internet dzialal tyle ze byl niezabezpieczony hasłem, a po uzyciu webfiga po resecie wciaz to samo, diagnostyka sieci w komputerze twierdzi ze jakis filtr, czy zapora blokuje, ale nie wlaczalismy zadnych zapor, ok sprobuje skonfigurowac i dam znac, przed tem podlacze jeszcze bezposrednio kabel lan do laptopa bez routera, dziekuje za zainteresowanie i pomoc, jesli sie uda dodam punkty, pozdrawiam!

    NOTKA! administratorow i moderatorow bardzo proszę o jeszcze niezamykanie tematu

    0
  • #7 01 Gru 2013 11:08
    marcinb305
    Poziom 6  

    po nowej konfiguracji routera sieć działa na windows7 typ zabezpieczeń WPA2-personal typ szyfrowania AES niestety na drugim laptopie z windows vista, nie chce się połączyć całyczas wywala sieć ograniczona, albo niezidentyfikowana wyszukuje punkt dostępu przy próbie połączenia błędy jak wyżej, diagnostyka sieci wskazuje na problemy z kartą sieciową karta działa aktualizowałen sterowniki niestety bez zmina, już nie wiem czego to przyczyna bo przy tych damych ustawieniach windows7 działa a vista nie ;/

    0
  Szukaj w 5mln produktów