Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wzmacniacz CROWN 2500 lps, nie działa, dioda power zaświeca się i gaśnie

przemo932 23 Nov 2013 10:00 1359 3
    przemo932
    Level 2  
    Witam,
    Jestem nowym użytkownikiem. Mam następujący problem. Po podłączeniu wzmacniacza i włączeniu go dioda power zaświeca się na sekundę i gaśnie i wzmacniacz nie trybi. Czy wie ktoś jakie są możliwe usterki i gdzie jest wina? Czy to może zwarcie albo czy mógł się spalić? dodam że wczoraj jeszcze wszystko działało a wzmacniacz ma pół roku kupiony oryginalnie w sklepie i na gwarancji. tyle ze z ta gwarancja jest tak ze jeszcze mi jej nigdy nie uznali tak jak było z moimi kolumnami które tez były na "gwarancji" i sam zapłaciłem za naprawę. dlatego tez chce się najpierw zorientować co się stało.
    DjMapet
    Level 43  
    Jak jest ważna gwarancja, to do serwisu z nim. Jeśli nie otwierałeś, lub nie naruszyłeś plomb, to muszą usunąć usterkę w ramach gwarancji. Trzeba walczyć o swoje prawa.
    Z kolumnami jest trochę inaczej. Wielu producentów/dystrybutorów -zwłaszcza badziewia najniższej jakości - nie uznaje roszczeń, jeśli uszkodzeniu ulegną głośniki, zakładając iż usterka powstała z winy klienta i niestety w zasadzie mają rację.

Pozdrawiam.
    przemo932
    Level 2  
    już rozkręcone, fachowiec ma się zająć. Dużo chińszczyzny w tym amerykańskim crownie, a co do głośników to nie byle jakie bo JBL...
    DjMapet
    Level 43  
    przemo932 wrote:
    już rozkręcone, fachowiec ma się zająć.

Nadzieja w tym że potrafi to ogarnąć.

przemo932 wrote:
    Dużo chińszczyzny w tym amerykańskim crownie,

He,he, amerykańskim? Marzyciel!
    Chińska taniocha!

przemo932 wrote:
    to nie byle jakie bo JBL

Zapewne z serii JRX. Niestety, nic szczególnego. Też taniocha z Chin.

Jest trochę opinii w sieci i na forum o tych sprzętach i muszę Cię zmartwić, są niezbyt pochlebne :-(. Zresztą sam się przekonałeś o ich "jakości"

Szkoda że dłubałeś w tej końcówce, bo gwarancja by się przydała jeszcze nie jeden raz a tak za każdym razem będziesz bulił z własnej kieszeni.

Pozdrawiam.