Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung NP310E5C-U02PL - Po aktualizacji do win 8.1 nie bootuje nic

23 Lis 2013 11:53 3006 10
  • Poziom 8  
    Witam

    Posiadam Notebooka Samsung NP310E5C-U02PL .Kupiłem go z windowsem 8 wszystko było ok bootowanie działało (wyłączyłem secureboot) .Po aktualizacji do Win 8.1 nie bootuje mi żadnej płyty pendrive niczego .Myślałem że może będzie jakaś aktualizacja biosu ale nic nie znalazłem .Po włączeniu secureboot system musi się przywrócić automatyczną naprawą a na wyłączonym nie bootuje np mam pendrive ustawie go w biosie po starcie zacznie pracować ale i tak startuje win 8.1 i nic nie mogę wymyślić .wcześniej jak uruchamiał się notebook to b
    @Edit Dodam że w win 8 było wyświetlane że do biosu wchodzi się za pomocą F2 teraz też jest ale system nie reaguje klikam jest please wait(wcześniej po chwili startował bios)i system się uruchamia nie reaguje do biosu muszę wchodzić za pomocą shift+uruchom ponownie

    Pozdrawiam
  • Poziom 22  
    Czy dobrze rozumiem, że system zainstalowany na dysku startuje poprawnie, a problemy zaczynają się przy próbie bootowania z urządzeń zewnętrznych?
  • Poziom 8  
    Dokładnie tak czy to płyta czy pendrive nie startuje w biosie mam ustawione wszystko a i tak startuje system i tak dziwne jest to że jak włącze secureboot system się przywraca bo nie startuje
  • Poziom 22  
    Proszę o model płyty głównej, sprawdzę na forach obcojęzycznych czy podobnych problemów nie mają inni posiadacze tej samej płyty.
    Być może, tak jak Kolega napisał, jest jakiś konflikt pomiędzy Biosem płyty a aktualizacją systemu.
  • Poziom 8  
    Dziwna sprawa chciałem zdobyć model płyty głównej na necie nie moge znaleźc cpu-z nie pokazuje everest też nic nie moge wygrzebać tego zobaczę jutro tym czasem idę spać
    Dobranoc
  • Poziom 8  
    Nie mogę za chiny znaleźć modelu płyty głównej nic mi nie wykrywa żaden program a w necie nie ma
  • Poziom 22  
    Nie widzę opisu takiego problemu w internecie (szukając po modelu laptopa). Jedyne co się pojawiło, to wątek na elektrodzie, aby wyłączyć secure boot w Biosie, aby bootować z płyty CD/DVD.
  • Poziom 8  
    Mam wyłączony secureboot i nie mogę bootować jak włączę to musi się cofnąć system .
  • Poziom 22  
    Właśnie chodziło o jego wyłączenie.
    Testowo też już mam Windows 8.1 na T400, ale nie ma problemu z bootowaniem.
  • Poziom 8  
    ja przed instalacją miałem wyłączonego chyba będe musiał przywrócić do ustawień fabrycznych i włączyć secureboot i wtedy będzie działać chyba
  • Poziom 2  
    Witam mam ten sam problem z tym laptopem po aktualiuzacji nie botuje zaden system