Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C3 - Lexia nie znajduje kalkulatorów.

sebap 23 Nov 2013 19:54 7527 15
Texa Poland
  • #1
    sebap
    Level 41  
    Witam wszystkich i jak w temacie. Interfejs Lexia Proxia łączy ze wszystkim samochodami oprócz Citroena C3 ( i jedna sztuka C4 2009r). Łączy z samochodem, znajduje poprawnie VIN, podaje 4 cyfrowy numer, później klikam diagnostyka i lipa. Kalkulatory wyświetla ale nie łączy z żadnym z nich. Czy ktoś miał taki przypadek? Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Texa Poland
  • #2
    janusz2008
    Level 33  
    Normalnie, jak prawie każda- siada. Przy nastepnym aucie pokaze clipe.
  • Texa Poland
  • #3
    sebap
    Level 41  
    Na pewno nie siada bo miałem to na jednej sztuce, którą mam 3 lata a teraz specjalnie kupiłem 2 sztukę i jest to samo - nie łączy z C3.

    janusz2008 wrote:
    Przy nastepnym aucie pokaze clipe.

    Co pokaże?
  • #4
    sebap
    Level 41  
    Naprawdę nikt nie wie o co chodzi?
  • #5
    MNICH665
    Level 9  
    U mnie czasami dzieję się tak gdy wyłączy się zapłon. Wtedy restartuje komputer i wykonuje poprawnie wszystkie procedury i zaczyna działać, ale nie mam pewności czy to pokrywa się z twoim przypadkiem.
  • Helpful post
    #6
    Mateusz1560
    Level 15  
    A z którego roku jest ta C3 ? Też mam podobny problem, ale tu chodzi o rocznik auta.
    Po 2009 r stare lexie nie łączą się z autami. Ja próbuje połączyc się z C3 z 2012 r

    Też kupiłem nową lexię i dalej się nie łączy, ale okazało się, że dostałem uszkodzoną lexie i teraz mam wymienioną na nową tylko jeszcze nie miałem czasu jej sprawdzić.
  • #7
    sebap
    Level 41  
    Ostatnio sprawdzałem na C3 2004r.
  • #8
    Mateusz1560
    Level 15  
    I na C3 z 2004 Ci nie łączy ? a inne testery się z nią łączą ?
  • #9
    sebap
    Level 41  
    Z żadną C3 się nie połączyła a było ich kilka sztuk + do tego jeden C4 z 2009r. Jakie inne testery masz na myśli? Oprócz Lexii i typowo drogich sprzętów to chyba tylko Elmem z silnikiem da radę ale nie próbowałem.
  • Helpful post
    #10
    grala1
    VAG group specialist
    Pamiętam że też coś mi w C3 nie chodziło ale wystarczyło wybrać nowszy model C3. Przy starszym typie pokazywał tylko VIN itp ale chyba nie gadał z kalkulatorami.
  • #11
    Mateusz1560
    Level 15  
    Ja z C3 się łączyłem z 2007 r Lexią. Np Auto-com, Texa czy jakikolwiek inny kombajn.
    Masz coś takiego ?
  • #12
    sebap
    Level 41  
    grala1 wrote:
    Pamiętam że też coś mi w C3 nie chodziło ale wystarczyło wybrać nowszy model C3. Przy starszym typie pokazywał tylko VIN itp ale chyba nie gadał z kalkulatorami.

    Wybrałem nowszy czy z dopiskiem R.

    Mateusz1560 wrote:
    Ja z C3 się łączyłem z 2007 r Lexią. Np Auto-com, Texa czy jakikolwiek inny kombajn.
    Masz coś takiego ?

    Nie mam żadnego testera, mam tylko serwisówki.
  • #13
    sebap
    Level 41  
    Zrobiłem aktualizację Lexii do wersji 347.99 i spróbowałem połączenia z innym modelem C3 (było kilka do wyboru). Po tych zabiegach połączyło się bez problemu.

    Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
  • #14
    sebap
    Level 41  
    Nowy problem. Podłączałem Kilka sztuk Citroena C2 (2005, 2007 i 2010 rok). W każdym czyta poprawnie numer VIN, wpisuje czterocyfrowy kod (prawidłowy na 100%), włączam test globalny i bardzo szybko przeleci pasek postępu po czym pokazuje kalkulatory ale przy każdym jest napis: nie znaleziono.
    Testowane na Lexii osobno i Diagboxem.
    W pozostałych autach znajduje kalkulatory bez żadnego problemu.
    Ktoś, coś?
  • Helpful post
    #15
    szymitsu21
    Moderator of Cars
    sebap wrote:
    Nowy problem. Podłączałem Kilka sztuk Citroena C2 (2005, 2007 i 2010 rok). W każdym czyta poprawnie numer VIN, wpisuje czterocyfrowy kod (prawidłowy na 100%), włączam test globalny i bardzo szybko przeleci pasek postępu po czym pokazuje kalkulatory ale przy każdym jest napis: nie znaleziono.
    Testowane na Lexii osobno i Diagboxem.
    W pozostałych autach znajduje kalkulatory bez żadnego problemu.
    Ktoś, coś?


    miałem podobny problem jak wpisywalem właśnie 4 a nie 5 cyfr numeru DAM.

    Zawsze wpisuję 5.
  • #16
    sebap
    Level 41  
    Dzięki, działa jak ta lala ;).