Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

tplink td-w8951nd - router rozłącza siępodczas pobierania

pentolino 24 Nov 2013 15:28 1476 4
Wago
    pentolino
    Level 10  
    witam
    niedawno zakupiłem Router Tp-Link TD-W8951ND. Internet Neostrada PLus do 10MB/s.
    Router jest podłączony pod komputer stacjonarny kablem, a laptop łączy się przez wifi.
    Podczas przeglądania internetu, oglądania filmików na yt itd internet działa bez zarzutu. Problem pojawia się, gdy chcę ściągnąć jakiś większy plik - router restartuje się. w załączniku zamieszczam screen staystyk adsl.

PS
    nie mogę wysłać większych plików przez router. pliki do 5mb mogę przerzucić z kompa na laptop i odwrotnie, jednak większe pliki nie da rady. Router restartuje się podczas próby skopiowania dużego pliku.
    komputer i laptop działają w jednej grupie roboczej.

PS2
    Do posiadaczów w/w routera, czy wam też podczas użytkowania internetu router tak pika?
  • Wago
    andk1eltd
    Level 36  
    Podmień mu na próbę zasilacz na taki z większą wydajnością prądową, najlepiej transformatorowy.
  • Wago
    pentolino
    Level 10  
    nie wydaje mi się że to wina zasilacza, router jest nowy, ma ok 2 tyg, a w internecie jest kilka tematów podobnych do mojego.
    andk1eltd
    Level 36  
    "Nowy" nie jest synonimem "dobrego" chociaż wielu ludzi podświadomie tak się wyraża. Możliwe, że router ma wadliwe oprogramowanie, uszkodzenie w gałęzi zasilania wewnątrz - a może właśnie przetwornica zewnętrzna (zasilacz). Restarty w większości powodowane są "przysiadaniem" napięcia zasilającego pod wpływem nagłego wzrostu zapotrzebowania na prąd. Stąd moja sugestia. Skoro sprzęt jest nowy to pakuj z powrotem do pudełka i oddawaj na gwarancję.
    pentolino
    Level 10  
    wystarczyła aktualizacja firmware.