Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault clio przednie zawieszenie. Auto trzęsie się w czasie jazdy.

KLowczyk 22 Mar 2005 14:03 2713 5
    KLowczyk
    Level 10  
    Witam,mam problem z przednim zawieszeniem w clio 1.Otóż podczas jazdy samochód zachowuje sie jakby nie miał wogóle zawieszenia ,tzn.trzęsie,czuc każdy dołek.Jest po wypadku(uderzenie przodem),przed wypadkiem ten samochód po prostu "płynął",geometria jest ok,co może miec wpływ na taki stan rzeczy?pomocy ! bo u Kiliańczyka mówią że jest wszystko ok,po prostu nie wiedzą?
    czy wymiana "sanek" pomogłaby?
    hihohaho
    Level 13  
    Mogą być winne amortyzatory i sprężyny. Nie wykluczone, że z wahaczami jest coś nie tak.
    Stanisław Chwalisz
    Level 34  
    amortyzatory.
    berlingo
    Level 22  
    przy wypadku prawdopodobnie skrzywił sie trzpien amortyzatora , nasiśnij na przedni błotnik i zobacz czy amortyzator się chowa i czy nie jest zablokowany
    KLowczyk
    Level 10  
    zapomniałem dodać że amory wymienione,spręzyny też,przy naciskaniu na maskę zawieszenie ugina się ale nie buja się tak jak wcześniej,czy może przestawione są punkty zawieszenia?temat z pozoru prosty lecz serwis nie mógł sobie z tym poradzić,nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei,wiadomo-koszty,czy ustawienie silnika ma jakiś wpływ na to że zawieszenie nie pracuje prawidłowo? mam na myśli rozkład ciężaru.
    Buzka23
    Level 17  
    Wez prostym sposobem sznurek zmierz jedną stronę i drugą od środka koła do środka, po obu stronach musisz mieć ten sam wymiar jesli Ci sie nie zgadza masz odpowiedz na swoje pytanie.

pozdrawiam