Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LANCIA DELTA III - Rozpiska pinów radia z INSTANT NAV

spoker 26 Nov 2013 20:12 2667 1
    spoker
    Level 10  
    Witam

Posiadam Lancie Delta III z nagłośnieniem Bose. Niestety z powodu zaszycia ustawień dźwięku w procesorze ukrytym we wzmacniaczu w radiu jest tylko możliwość ustawienia wysokich i niskich tonów oraz lewy/prawy i tył/przód

Idąc śladem ludzi z forum Alfy Romeo posiadających takie same nagłośnienie Bose z nawigacją można w kostce odciąć pin nazwany BOOSTER DET (podaje on napięcie na wzmacniacz uaktywniając tryb BOSE) sterujący procesorem dźwięku i w radiu pojawiają się ukryte opcje czyli podbicie niskich tonów oraz equalizer.
    Powinna być na radiu nalepka z rozpiską pinów niestety takowej niema.

Czy ktoś ma dostęp do rozpiski pinów w tym radiu?
    MAESTRO.1
    Level 1  
    Dzień dobry, jestem posiadaczem Lancia Delta v.executive. Właśnie odkryłem, że w mniejszej Ypsilon jest lepsze nagłośnienie niż u mnie, a mam w delcie hifi bose z subwoferem i z dużą nawigacją. Faktycznie nie można ustawić nic poza Treble, Bass, Balace, Fader. Dźwiek jest płaski jak w najtańszym aucie. Mam też Lancię Thesis, w niej też nie ma zaawansowanych ustawień audio ale dźwięk jest bajka i nie zwracałem na to uwagi. Ma Pan już rozwiązanie tego problemu z pinem albo inny patent?
    Pozdrawiam serdecznie,
    Maestro