Witam
Laptop Aristo Smart 210 (przedpotopowy
) miał już padniętą baterię. Zrobiłem sobie programator taki, jak opisany w temacie "Resetowanie' elektroniki baterii do laptopów - FAQ". Za pomocą programu SBWorkshop 3.71 demo odczytałem dane baterii, odłączyłem ogniwa, wlutowałem się w okolice 24C02 - wszystko zgodnie z powyższym tematem. Zgrałem wsad, zresetowałem eeprom (ustawiając wcześniej w programie pojemność 5200mAh - mam nowe ogniwa 2600 mAH z TME marki Samsung.
Wylutowałem w odpowiedniej kolejności ogniwa, wymieniłem je, podłączyłem w odpowiedniej kolejności, podpiąłem na chwilę do laptopa na zasilacz. Bateria zaczęła się łądować, więc odpiąłem, ponownie odczytałem dane baterii za pomocą ww programu - i zonk, dane są "z kosmosu". Poniżej przesyłam te dane:
Pierwszy odczyt:
Końcowy odczyt:
Co zrobiłem nie tak? Bateria na BQ2040, pamięć 24C02.
Laptop Aristo Smart 210 (przedpotopowy

Wylutowałem w odpowiedniej kolejności ogniwa, wymieniłem je, podłączyłem w odpowiedniej kolejności, podpiąłem na chwilę do laptopa na zasilacz. Bateria zaczęła się łądować, więc odpiąłem, ponownie odczytałem dane baterii za pomocą ww programu - i zonk, dane są "z kosmosu". Poniżej przesyłam te dane:
Pierwszy odczyt:

Końcowy odczyt:

Co zrobiłem nie tak? Bateria na BQ2040, pamięć 24C02.