Mamuśka jak i teściowa posiadają 381.61 LIME MIX mikser o takim oznaczeniu, sprzęty spisują się bardzo dobrze, a oszczędzane nie są o ile teściowa ma go niedługi czas to u mojej matuli mikser ma już spokojnie kilka lat i ni elicząc kilku napraw typu rozerwany kondensator czy wymiana sprzęgiełek jak na 10 godzin pracy tygodniowo zadziwił mnie wytrzymałością, tani, chwalą sobie obrotową miskę, części łatwo dostępne i tanie, do innych marek z nimi sa większe problemy. Jest kilka różnych zestawów podobnych do tego co wymieniłem mają różne różnice ale to szczegóły silniki są wszędzie takie same z tego co widziałem a zajmuje się naprawą AGD.
Co do sokowirówki posiadam: Zelmer JE 1003 jak dla mnie nie warta ceny rynkowej kupiłem ją za grosze ale miałem w naprawie razu pewnego JE 1200.0 B , taniej w sklepach bo już za 180 zł widziałem zazwyczaj po 220zł a mocy ma więcej. cena troszke przekroczyła budżet ale niestety tańsze sokowirówki mają o połowę mniej mocy a uwież to może byc mało przy wirowaniu więcej jak szklankę soku.