Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ASUS M2N4 - Komputer się nie włącza (1 długi sygnał, dwa krótkie)

ArturSworsky 27 Lis 2013 11:10 1392 2
  • #1 27 Lis 2013 11:10
    ArturSworsky
    Poziom 1  

    Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum wypadałoby się przywitać. Tak więc, witam wszystkich!
    A teraz do rzeczy. Wpadł wczoraj do mnie kumpel pożyczyć na chwilę kość RAM, bo chciał coś tam sprawdzić u siebie. Po włożeniu z powrotem do mojego kompa słychać było tylko powtarzające się piiiiiiik-pik-pik. Zdarzało się to już wcześniej. Za każdym razem, gdy czyściłem komputer w środku i składałem z powrotem praktycznie zawsze był taki problem, ale wystarczyło odłączyć wszystko, podłączyć, przeczyścić ze 2, 3 razy i było wszystko ok. Jednak tym razem jest trochę inaczej. Dopiero za 5 razem wszystko załapało, komputer się uruchomił normalnie, ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu znów: albo daje 1 długi i 2 krótkie sygnały, albo nie daje żadnych i mam czarny monitor. Dopiero (przy włączonym komputerze) trzeba go wysunąć z biurka i lekko poruszać kablem od monitora przy karcie graficznej. Po tym słychać tylko pik i wszystko się uruchamia. Czym może to być spowodowane?

    0 2
  • #3 27 Lis 2013 11:24
    Pan Szyszka
    Poziom 31  

    Sprawdź gniazdo karty graficznej i styki samej karty - sygnał dźwiękowy sugeruje, że z nią jest problem. Spróbuj też podpiąć inną kartę graficzną. Podaj pełną specyfikację komputera wraz z modelem i marką zasilacza.

    0