Witam, przymierzam się do zakupu multimetru ale nie chciałbym kupować byle chińskiego badziewia. Zależy mi na:
dość dokładnym pomiarze pojemności, zwłaszcza tych niewielkich x nF
pomiarze częstotliwości w zakresie co najmniej 1 MHz
bardzo dokładnym pomiarze rezystancji
bardzo dokładnym pomiarze napięcia zmiennego o małej amplitudzie (< 200 mV) i częstotliwości akustycznej. Oczywiście trueRMS będzie ogromnym atutem
fajnie jakby był autozakres
dodatki jak tester ciągłości, test tranzystorów, diod, funkcja hold, max, min itp
Pod pojęciem "bardzo dokładny" i "dość dokładny" należy rozumieć dokładność adekwatną do ceny. Mój budżet to maks 200 zł przy czym wolałbym całego nie wydawać.
Jeśli chodzi o markę to preferowałbym coś możliwie nie-chińskiego, no chyba że modele bardzo popularne, sprawdzone przez wielu użytkowników, z pozytywnymi opiniami.
Jak zawsze będę wdzięczny za wszelkie propozycje
dość dokładnym pomiarze pojemności, zwłaszcza tych niewielkich x nF
pomiarze częstotliwości w zakresie co najmniej 1 MHz
bardzo dokładnym pomiarze rezystancji
bardzo dokładnym pomiarze napięcia zmiennego o małej amplitudzie (< 200 mV) i częstotliwości akustycznej. Oczywiście trueRMS będzie ogromnym atutem
fajnie jakby był autozakres
dodatki jak tester ciągłości, test tranzystorów, diod, funkcja hold, max, min itp
Pod pojęciem "bardzo dokładny" i "dość dokładny" należy rozumieć dokładność adekwatną do ceny. Mój budżet to maks 200 zł przy czym wolałbym całego nie wydawać.
Jeśli chodzi o markę to preferowałbym coś możliwie nie-chińskiego, no chyba że modele bardzo popularne, sprawdzone przez wielu użytkowników, z pozytywnymi opiniami.
Jak zawsze będę wdzięczny za wszelkie propozycje