Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka ESI 6150 system zabezpieczenia przed zalaniem

_maxio_ 27 Lis 2013 20:18 2163 4
  • #1 27 Lis 2013 20:18
    _maxio_
    Poziom 2  

    Witam
    Mam problem z ESI6150. Po jej uruchomieniu podziała około 15 sekund i zaczyna pulsować led wybranego programu i led zakończenia programu - 3 krótkie pulsowania jeden po drugim. Instrukcja na ten temat mówi - uruchomiony system zabezpieczenia przed zalaniem, wezwij serwis. Przeczyściłem więc filtry, sprawdziłem drożność więży. I nic. Nadal to samo.
    Wie ktoś co to może być? Miał ktoś taki problem? Czy faktycznie pozostaje wezwać serwis?
    Z góry dziękuje za info.
    _maxio_

    0 4
  • #2 27 Lis 2013 20:36
    h jaworski
    Specjalista AGD

    O tym problemie jest setki postów na forum trzeba tylko chcieć poszukać podstawa to sprawdzić czy jest woda pod zmywarką jak jest to szukać przecieku.

    0
  • #3 27 Lis 2013 21:15
    _maxio_
    Poziom 2  

    Wody pod zmywarką nie ma. Nie ma żadnych objawów by sądzić że wystąpi jakiekolwiek zalanie.

    0
  • Pomocny post
    #4 27 Lis 2013 23:28
    peter falk
    Specjalista AGD

    _maxio_ napisał:
    Wody pod zmywarką nie ma.

    Ale na "tacy" pewnie jest :idea: Wyjmij ten złom z zabudowy, przechyl do tyłu i się dowiesz, czy przypadkiem zmywarka nie leje pod siebie.

    0
  • #5 14 Maj 2014 20:05
    _maxio_
    Poziom 2  

    Tak zrobiłem. Wyciągnąłem grata z zabudowy. Było sucho. Odpaliłem. Za 3 minuty tacka pod zmywarką zalała się wodą. Przyczyna - mała dziurka w wężyku doprowadzającym wodę do pojemnika rozdzielającego. To krótki wężyk zaraz za elektrozaworem. Dzięki. Zamykam temat.

    0