Witam, jestem posiadaczem Hyundaia Coupe III GK 2003r 2.0.
Niestety nie otrzymałem do niego żadnego pilota ani nic innego poza jednym kluczykiem.
I tu się teraz pojawia moje pytanie jak podłączyć owy sterownik ?
Posiadam sterownik NOXON T5, obsługa samego sterownika jest banalna.
Mam problem z lokalizacja miejsca do wpięcia sterownika...
Ten model auta posiada sterowanie masą (-).
Po podłączeniu zasilania na krótko w obwodzie siłownika w drzwiach kierowcy zamek po podaniu impulsu zamek się otwiera i zamyka po kilku próbach przestał działać w ogolę..
Zakładam że spalił się bezpiecznik którego jak na złość też nie mogę znaleźć..
przy manipulowaniu ręcznym pobór prądu sięgał 10A ponad... to zbyt wiele według mnie. Lewe i Prawe drzwi w ogolę nie reagowały na początku na otwieranie zamykanie z kluczyka. Po ręcznym sterowaniu drzwi pasażera działają i zamykają/otwierają się z kluczyka.
Zaś drzwi od strony kierowcy są dziwnym problemem ponieważ otwieranie z kluczyka może i by działało ale zamknąć nie idzie ponieważ kluczyk nie chce przekręcić się w lewo. Prędzej bym złamał kluczyk jak bym przekręcił zamek.
Więc na początek prosiłbym was koledzy o pomoc w:
1)Lokalizacji bezpiecznika od centralnego zamka (czy występuje on w skrzynce w silniku czy w bezpiecznikach pod kierownica).
2)Lokalizacja miejsca do wpięcia nowego sterownika.
3)Kostka przy siłowniku ma 4 przewody (żółty, zielony zielono-czarny i czarny)
Pierwszy to + 2 i 3 to zamknij otwórz i właśnie od czego jest czarny?
Mam nadzieję że ktoś pomoże, za wszystkie odpowiedzi dzięki.
Niestety nie otrzymałem do niego żadnego pilota ani nic innego poza jednym kluczykiem.
I tu się teraz pojawia moje pytanie jak podłączyć owy sterownik ?
Posiadam sterownik NOXON T5, obsługa samego sterownika jest banalna.
Mam problem z lokalizacja miejsca do wpięcia sterownika...
Ten model auta posiada sterowanie masą (-).
Po podłączeniu zasilania na krótko w obwodzie siłownika w drzwiach kierowcy zamek po podaniu impulsu zamek się otwiera i zamyka po kilku próbach przestał działać w ogolę..
Zakładam że spalił się bezpiecznik którego jak na złość też nie mogę znaleźć..
przy manipulowaniu ręcznym pobór prądu sięgał 10A ponad... to zbyt wiele według mnie. Lewe i Prawe drzwi w ogolę nie reagowały na początku na otwieranie zamykanie z kluczyka. Po ręcznym sterowaniu drzwi pasażera działają i zamykają/otwierają się z kluczyka.
Zaś drzwi od strony kierowcy są dziwnym problemem ponieważ otwieranie z kluczyka może i by działało ale zamknąć nie idzie ponieważ kluczyk nie chce przekręcić się w lewo. Prędzej bym złamał kluczyk jak bym przekręcił zamek.
Więc na początek prosiłbym was koledzy o pomoc w:
1)Lokalizacji bezpiecznika od centralnego zamka (czy występuje on w skrzynce w silniku czy w bezpiecznikach pod kierownica).
2)Lokalizacja miejsca do wpięcia nowego sterownika.
3)Kostka przy siłowniku ma 4 przewody (żółty, zielony zielono-czarny i czarny)
Pierwszy to + 2 i 3 to zamknij otwórz i właśnie od czego jest czarny?
Mam nadzieję że ktoś pomoże, za wszystkie odpowiedzi dzięki.