Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane 1.9dci - szarpie przy jeździe przy stałych obrotach

30 Lis 2013 18:02 9423 13
  • Poziom 8  
    Witam, mam Renault Megane 1.9dci 120KM
    Auto odpala normalnie lecz pod czas jazdy szarpie przy stałych obrotach, tak jak by na chwilę został odłączony zapłon lub brak paliwa ale dosłownie 2sekundy.
    A natomiast gdy wcisne gaz do końca to auto jedzie jak należy jak by nic mu nie było ale zaś przy stałych obrotach szarpie...
    Dodam że wymieniłem czujnik położenia walu, przepływomierz i jeszcze jeden czujnik który mierzy powietrze nie znam dokladneij nazwy, błędów nie ma.

    A zaobserwowałem ze powyrzej 100km/h chyba nie przerywa bez znaczenia czy to na 5 czy 6 biegu.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Skoro wymieniasz części na pałę, bez diagnozy to ja proponuję wymianę silnika.
  • Poziom 13  
    Czy podpinałeś auto pod komputer przed wymianą tych czujników?
  • Poziom 8  
    Poraz pierwszy byłem to wykazało 3 bledy silnika ( których nie szło wykasować)po wymianie tych części podpinając poraz kolejny błedów zero jest lepiej ale to jeszcze nie to...
  • Poziom 13  
    Skoro błędów zero, a nadal szarpie to spróbuj wymienić jeszcze filtr paliwa i sprawdź czy układ paliwowy jest szczelny.
  • Poziom 8  
    Filtr paliwa nowy...
    A może to byc EGR ?
  • Poziom 8  
    halo pomorze ktos???


    Moderowany przez Błażej:

    Z tego, co wiem, to Przemo z Wielkopolski, ja z Dolnego Śląska. Reszta chłopaków też podaje, gdzie mieszka.

  • Poziom 24  
    Mineło 10 dni lepiej chodzi czy gorzej :idea: :?: ,napisz coś więcej ,co nowego zauważyłeś :idea:
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Co z tego że powie co zauważył, skoro nic nie sprawdził? Licząc że samo przejdzie lub za darmo ktoś na forum ze szklanej kuli wywróży co się zepsuło.
  • Poziom 12  
    Red_Jack napisał:
    Skoro błędów zero, a nadal szarpie to spróbuj wymienić jeszcze filtr paliwa i sprawdź czy układ paliwowy jest szczelny.


    wymieniłeś ?,sprawdziłeś ? jak kazał "Red_Jack"?
  • Poziom 8  
    bledow zero, wyczyściłem korektor ssący i przepustnice sprawdzona dziala, auto na wolnych obrotach chodzi dobrze dodawanie gazu na biegu jałowym tez wszystko ok. Przy przyspieszaniu tez jedzie jak by nic nie dolegało ale po czas jazdy na stałych obrotach (obojętnie jakie sa) przerywa, zastanawiam sie czy może to byc pod ciśnienie zbyt słabe, co otwiera przepustnice. pomału wysiadam przy tym renault!

    Dodano po 8 [minuty]:

    Kable masowe???
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    tasma0208 napisał:
    zastanawiam sie czy może to byc pod ciśnienie zbyt słabe, co otwiera przepustnice.


    Zostaw to auto, bo zepsujesz do reszty, przecież nie masz zielonego pojęcia jak działa silnk diesla.
  • Poziom 13  
    Przemo9826 napisał:
    tasma0208 napisał:
    zastanawiam sie czy może to byc pod ciśnienie zbyt słabe, co otwiera przepustnice.


    Zostaw to auto, bo zepsujesz do reszty, przecież nie masz zielonego pojęcia jak działa silnk diesla.


    Święta racja :)
    Znajdź lepiej jakiegoś speca od "francuzów" bo widzę, że sam tego raczej nie naprawisz.
  • Poziom 1  
    Napotkałem ten sam problem, poznał ktoś rozwiązanie tej usterki ?