Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] President James - przestrojenie z piątek w zera

andrzej.Pr.p 01 Dec 2013 11:33 1803 5
    andrzej.Pr.p
    Level 12  
    Witam Panowie posiadam CB radio President James i chciałbym przestroić z piątek w zera czytałem sporo o tym ale może ktyoś wie więcej na temat tego modelu a przeciwległy temat jest z 2006r może ktoś ma doświadczenie z tym radyjkiem
    Pozdrawiam
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Od 2006 nic się nie zmieniło.
    M
    andrzej.Pr.p
    Level 12  
    Może jest ktoś kto przestrajał to radyjko i jak mu to poszło czy oprócz dławika 4,7µH i którym trymerkiem czy kondensatorem dostroić? [/table]
    sq6ade
    Level 40  
    Sztuczki magiczne z tematu z 2006 nie zadziałały w Jamesie ustawionym na niemiecką
    regionalizację. Prawdopodobnie trzeba coś pomieszać w pamięci nieulotnej albo znać inną magię z przyciskami.
    andrzej.Pr.p
    Level 12  
    Witam ponownie zmienilem post.
    Wstawiłem tak na szybko dławik 4.7mikro bez miernika czestotliwosci noi chyba mam wiecej szczescia niz rozumu bo radio smiga, a trzeszczalo jak nadawalem bo mialem spadek napiecia w gniezdzie zapalniczki o 2V podczas nadawania.Nie szukalem przyczyny tylko podlaczylem bezposrednio pod Aku i jest gitarka, mialem jeszcze problem z SWR ale okazalo sie ze nie bylo folii alu pod magnesem anteny.Zapodalem narazie kuchenna polaczylem y masa kabla i jest ideolo
    Pozdrawiam
    Ps. pochlala mi sie klawiatura nie mogie polskich znakow uzywac.
    andrzej.Pr.p
    Level 12  
    Wystarczyło wlutować dławik w szeregu z kwarcem