Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polsat - brak sygnały z antenty satelitarnej

cezaopa 01 Gru 2013 20:48 3216 5
  • #1 01 Gru 2013 20:48
    cezaopa
    Poziom 2  

    Witam używam zestawu Polsat z dekoderem HD6000, nagle zaniknęły mi kanały.Mam komunikat-BRAK SYGNAŁU Z ANTENY TELEWIZJI SATELITARNEJ SPRAWDŹ POŁĄCZENIE I KONFIGURACJE DEKODERA-
    Na niektórych kanałach, używanych przez Polsat jako testowe pokazuje mi jakość i moc sygnału na zielono, na reszcie wszystko na czerwono. Doradca Polsatu doradził wymianę konwertera, kupiłem i wymieniłem na nowy. Nie zmieniając położenia anteny oczywiście, skróciłem też końcówki przewodu antenowego przy konwerterze i przy dekoderze, ale bez skutku. Sprawdziłem dekoder na innej antenie, działa bez zarzutu. Nie wiem co mam robić-czy ktoś może mi doradzić?
    Pozdrawiam
    C

    0 5
  • #2 01 Gru 2013 20:50
    630176
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 01 Gru 2013 20:57
    cezaopa
    Poziom 2  

    Dziękuję za podpowiedź, antena jest prawidłowo ustawiona-nie zmieniałem jej położenia, dekoder odbierał prawidłowo. zastanawia mnie też, dlaczego mam dobry sygnał na kanałach testowych i brak na reszcie, kanałów na których mam sygnał o pełnej mocy dekoder również nie odbiera-ale bez komunikatu systemu o braku systemu, mam zwyczajnie czarny ekran TV.

    -1
  • #4 01 Gru 2013 21:20
    630176
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 02 Gru 2013 18:30
    LeDy
    Poziom 43  

    Ponieważ są podpowiedzi o ustawianiu czaszy, o wymianie kabla, konwertera to ja dodam, żeby wezwać kogoś co się na tym zna. Oszczędzi to i czasu i zędnych wymian.

    0