Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes sprinter 313, 2.2l - Na niskich obratach trzesie silnikiem...

fisiokosio 02 Dec 2013 21:58 7632 7
    fisiokosio
    Level 12  
    Witam.
    Niedawno kupiłem mercedesa sprintera i niepokoi mnie trzesienie silnika i calej budy. Jest tam silnik 2.2 CDI 130 km (model 313). Skrzynia biegów tiptronic, sześć biegów.

Auto jeździ dobrze, ma dużą moc. Ale bardzo mocno trzęsie na wolnych obrotach. (wygląda to na uszkodzenie poduszki pod silnikiem, albo pod skrzynią biegów, ale to nie to. Bylo sprawdzane u mechanika. ) Po delikatnym dodaniu gazu ( około 100 obrotów ) trzęsienie znika. To by były wszystkie objawy .

Dodam, że identyczny post byl na elektrodzie, identyczne objawy, ale ulekgo wygaszeniu. Ja napisałem do urzytkownika na priv, ale nie odpisuje. :)

Jeżeli ktoś sie z taką usterką to bardzo proszę o odpowiedź.

Mam też prośbe do moderatorów o nie usówanie postu.

Z góry dziękuję za odpowiedź .
    fisiokosio
    Level 12  
    z tego co sie orietuje to nam nie ma dwumasu
    fisiokosio
    Level 12  
    czyli bedzie to dwumas? czy cos innego?
    trans-serwis
    Level 39  
    fisiokosio wrote:
    czyli bedzie to dwumas? czy cos innego?
    A w jaki sposób chcesz to stwierdzić przez internet? Masz podaną prawdopodobną przyczynę, to ją sprawdź.
    fisiokosio
    Level 12  
    Po dokładniejszym rozpatrzeniu sprawy i konsultacji z mechanikiem, doszliśmy do wniosku, że w tym samochodzie nie ma sprzęgła. Biegi zmieniają się hydraulicznie, więc to nie będzie dwu mas.
    Może jakieś inne propozycje :) ?
    fisiokosio
    Level 12  
    czesciowa przyczyna byly amortyzatory z przodu. Po zmianie amorkow drgania zmalaly i to znacznie, ale dalej pozostaly.