Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pspice symbol Topswitch 222P

youngho 03 Dec 2013 17:47 900 3
Altium Designer Computer Controls
  • Altium Designer Computer Controls
    jarek_lnx
    Level 43  
    To jest kompletny kontroler przetwornicy z tranzystorem, w datasheet jest uproszczony schemat wewnętrzny, ale jeśli nie jesteś specjalistą od przetwornic, to musisz pogodzić się z faktem, że tego układu w PSpice nie zasymulujesz.

Po co symulować taką przetwornicę w PSpice'ie, przecież wiadomo jak działa, a narzędzia do projektowania są na stronie PI.
  • Altium Designer Computer Controls
    youngho
    Level 11  
    Nie nie, ja chcę tylko zrobić schemat nie symulację może źle się wyraziłem. Chodzi mi tylko o schemat i jaki mogę użyć model.

Dodano po 4 [godziny] 8 [minuty]:

Pspice symbol Topswitch 222P

O taki jest symbol graficzny, ale przecież nie znajdę takiego w żadnym programie dlatego pytam jaki mogę użyć zamienny symbol graficzny do schematu.
    jarek_lnx
    Level 43  
    Quote:
    O taki jest symbol graficzny, ale przecież nie znajdę takiego w żadnym programie dlatego pytam jaki mogę użyć zamienny symbol graficzny do schematu.
    Jak każdy układ scalony - dowolny prostokąt z odpowiednią ilością wyprowadzeń, jak zrezygnujesz z rysunku wewnątrz prostokąta czytelność schematu nie zmniejszy się znacząco.
    Nie masz edytora bibliotek elementów? Dawno nie używałem PSpice'a, biblioteka modeli wersji demo PSpice'a była ograniczona, ale czy dotyczyło to też symboli?