Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie

twardypt91 04 Gru 2013 16:44 1767 10
  • #1 04 Gru 2013 16:44
    twardypt91
    Poziom 20  

    Rano włączam laptopa i internet działa pięknie (kabel sieciowy poprowadzony z anteny na dach). Wieczorem włączam komputer i całość zachowuje się jak by kabel był odłączony. Sprawdzam więc menadżer urządzeń i widzę całą listę 6to4 adapter. Idąc za radami znalezionymi w internecie odinstalowałem co się da z grypy karty sieciowe (oprócz karty bezprzewodowej). Zostało mi coś takiego:
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie
    Tych elementów już nie mogę odinstalować (oprócz kart sieciowych). Po reinstalacji karty sieciowej widzę coś takiego (tego moim zdaniem nie powinno być):
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie
    Ponadto odkryłem jakieś dziwne tunelowania z kartą sieciową. Po lewej karta sieciowa przed reinstalacją, po prawej po instalacji (teredo tunneling?):
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie
    Jeżeli chodzi o ustawienia połączenia to tak to wygląda:
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie

    Czy coś tu można zrobić? Kabel sieciowy jest jak najbardziej ok. Brak reakcji systemu po jego wpięciu do gniazda karty sieciowej.

    0 10
  • #2 04 Gru 2013 17:46
    Pan Szyszka
    Poziom 31  

    Uruchom ADWcleaner - skanuj, usuń
    CCleaner - czyszczenie rejestru
    MBAM - pełny skan.

    0
  • #3 05 Gru 2013 09:13
    twardypt91
    Poziom 20  

    Chodzi o usunięcie tylko tego adaptera?

    0
  • #4 05 Gru 2013 10:23
    Kolobos
    Spec od komputerów

    W menadzerze wlacz pokazywanie ukrytych urzadzen i sprawdz jeszcze raz co masz na liscie.

    Jezeli masz jakies punkty przywracania systemu to go przywroc.

    0
  • #5 05 Gru 2013 14:36
    twardypt91
    Poziom 20  

    Sprawdziłem ukryte urządzenia i wykasowałem w pień co się dało.

    0
  • #6 05 Gru 2013 19:35
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Probowales uzyc przywracania systemu?

    0
  • #7 06 Gru 2013 09:15
    twardypt91
    Poziom 20  

    Najpierw chciałbym spróbować "po dobroci".

    0
  • #8 06 Gru 2013 10:16
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Przywracanie systemu to nie reinstalacja, na ktorej i tak zapewne sie skonczy.
    Przywroc i sprawdz czy dziala, szkoda marnowac czas.

    0
  • #9 07 Gru 2013 20:27
    twardypt91
    Poziom 20  

    Oprócz tego co powyżej Koledzy zasugerowali (sprawdzę w poniedziałek) coś jeszcze warto spróbować?

    0
  • #10 09 Gru 2013 11:36
    twardypt91
    Poziom 20  

    Zrobiłem przywracanie do dnia w którym wszystko działało i wróciłem do punktu wyjścia. W menadżerze zadań takie coś mam:
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie 6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie
    A w wierszu poleceń takie cuda:
    6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie 6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie 6to4 adapter i brak połączenia z internetem, dziwne tunelowanie

    Także kolejna próba. Co proponujecie?

    0
  • #11 17 Gru 2013 09:14
    twardypt91
    Poziom 20  

    Problem jest po stronie ISP. Podłączyłem kabel sieciowy do "zdrowego" komputera i cisza...

    0