Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

elektrozaczep do domofonu kocom K IV-101 jak to podłączyć

matus1607 04 Dec 2013 22:39 2553 4
Wago
    matus1607
    Level 10  
    Witam, posiadam elektrozaczep AC/DC od 4-14V, mam do tego tansformator z prądem zmiennym max 11,5 V 4,3 A. Jak próbowałem podłączyć bez transformatora to zrobiłem tak, że podłączyłem elektromagnes pod zasilanie domofonu + i - 12V . Zamek działał prawidłowo lecz obraz kamery szalał, pojawiały się linie. podejrzewam że jakieś zakłócenie zamek powoduje. Nie mam bladego pojęcia jak to podłączyć z dodatkowym transformatorem a żadnej instrukcji nie mam od domofonu bo właścicielka wyrzuciła. Z intercomu na słupku przy furtce są 4 przewody +, -, wideo i audio. Pomóżcie proszę jak to podłączyć, może ktoś ma pomysł na schemat nawet odręczny to z góry dziękuje

Dodano po 48 [minuty]:

załączam schemat instalacji lecz tam nie ma jak elektrozaczep podłączyć, pomóżcie proszę.

Dodano po 48 [sekundy]:

https://obrazki.elektroda.pl/7564647500_1386193148.jpg
  • Wago
  • Wago
    suworow
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Masz to pięknie rozrysowane na obudowie której zdjęcie wstawiłeś. Trafo wpinasz dokłądnie tam gdzie " wystają" dwa przewody przy napisie AC or DC. Po prostu jeden kabelek z trafa łączysz bezpośrednio na dowolny zacisk elektrozaczepu a drugi na styk jeden z tych dwóch wydzielonych w monitorze. Drugim kablem łączysz bezpośrednio elektrozaczep z drugim stykiem na monitorze. Te dwa styki po stronie monitora po naciśnięciu przycisku otwarcia połącza się i zamkną obwód podając zasilanie na zaczep....
    Sory ale prościej nie potrafię....
    suworow
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przy nawiązanym połączeniu z bramofonem tez nie ?
    Jeżeli dalej nic to
    na nawiąznym połaczeniu z bramofonem sprawdź czy po naciśnięciu przycisku otwarcia te dwa styki z tyłu monitora zwieraja się
    podłacz wszystko na stole, moze kable?
    Przydałby sie miernik nawet taki za 20 zł