Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Integra64 - Po uruchomieniu komunikat "ustaw zegar"

marszma4 04 Dec 2013 23:05 17025 9
Optex
    marszma4
    Level 10  
    Jak w temacie,po uruchomieniu komunikat ustaw zegar klawiatura reaguje ale nie mogę wejść hasłem 1111 administratora ani serwisu 12345 do menu.Serwis z kołków za którymś razem zakończony powodzeniem,restarty ustawień i wszystko działa.Po odłączeniu zasilań znów komunikat ustawiania zegara i brak reakcji na hasła.ponowny restart z kołków niemożliwy.
    Czy ktoś miał podobny problem?
    Nowa płyta
    Pozdrawiam

............................................................................
    Ogłoszenie

Przeczytaj również:
    Satel Integra - konfiguracja systemu - wybrane zagadnienia Wybrane najciekawsze tematy dotyczące konfiguracji systemu Satel Integra
    Wyjścia (programowalne i nie tylko) central alarmowych
    Jak działają wyjścia alarmowe centrali
    Podłączenie dowolnej czujki do dowolnej centrali alarmowej - poradnik
    Jak podłączyć sygnalizator do centrali alarmowej - poradnik
    Typy wyjść centrali Integra, które stosujemy przy "automatyce" domowej

Piec C.O. - integracja z alarmem (np. Satel Integra)
    ETHM 1 Plus/ Integra Control. Wybrane zagadnienia.

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne
  • Optex
    Alberciak
    Level 23  
    Sprawdź baterię na płycie głównej.
  • Optex
    extremeee
    Level 25  
    A przeprowadzona identyfikacja manipulatorów i zapisane do Flash ?
    Po przeprowadzeniu restartów zrób identyfikację i zapisz do Flash.
    marszma4
    Level 10  
    Wszystko zrobione wg procedury i po odłączeniu zasilań brak dostępu z manipulatora.Na wyświetlaczu widać gwiazdki zamiast hasła ale i tak nie przyjmuje i nie pozwala wejść do menu.
    Pozdrawiam.
    scooby117
    Level 15  
    Przeczytaj w instrukcji "Awaryjna procedura uruchomienia centrali" - jeśli zostanie wykonana połącz się z centralą przy pomocy programu Dloadx i ustaw czas, bądź wykonaj to ręcznie z klawiatury.

U mnie w Versie jest to samo - po odpięciu zasilania (akku + AC) i ponownym przywróceniu system ma awarię "Ustaw zegar". Po wejściu serwisowym i jego ustawieniu jest wszystko OK.

Jeżeli nie wchodzi Ci hasło serwisowe 12345 (gwiazdki są jak najbardziej prawidłowe), to może po prostu je zmieniłeś.
    Używasz własnego wsadu, czy czyjegoś?
    Osobiście doszedłem do wniosku, że lepiej zrobić własny - przynajmniej nie ma problemów z połączeniem, czy 'identyfikacją'.

Pozdrawiam
    marszma4
    Level 10  
    Witam.
    Chyba się nie rozumiemy.
    Powiedzmy,że udało mi się uruchomić centralę z kołków,zresetowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych,ustawiłem adresy i identyfikację manipulatorów,ustawiłem czas,hasła producenta.Wychodzę z serwisu wszystko śmiga. Mogę zalogować się na administratora 1111, serwis 12345.Po odączeniu wszystkich zasilań tj aku i 230V i ponownym załączeniu komunikat "ustaw zegar" nie moge dostać się do żadnego z logowania .Wpisuję 1111# lub OK na wyświetlaczu**** i brak wejścia.Bateria na płycie 3,3 V.
    Pierwszy raz spotkałem się z takim objawem,z reguły centrala zgłaszała się automatycznie i prosiła o wykonanie procedur,które wykonałem bez problemu i wszystko przyjęte i działa.
    Pozdrawiam.
    scooby117
    Level 15  
    marszma4 wrote:
    Witam.
    Chyba się nie rozumiemy.
    Powiedzmy,że udało mi się uruchomić centralę z kołków,zresetowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych,ustawiłem adresy i identyfikację manipulatorów,ustawiłem czas,hasła producenta.Wychodzę z serwisu wszystko śmiga. Mogę zalogować się na administratora 1111, serwis 12345.Po odączeniu wszystkich zasilań tj aku i 230V i ponownym załączeniu komunikat "ustaw zegar" nie moge dostać się do żadnego z logowania .Wpisuję 1111# lub OK na wyświetlaczu**** i brak wejścia.Bateria na płycie 3,3 V.
    Pierwszy raz spotkałem się z takim objawem,z reguły centrala zgłaszała się automatycznie i prosiła o wykonanie procedur,które wykonałem bez problemu i wszystko przyjęte i działa.
    Pozdrawiam.

Tak jak wspomniałem - u siebie w wersie po odłączeniu akku i AC i ponownym załączeniu również mam komunikat "ustaw zegar".
    W takim przypadku wpisz kod (administratora lub serwisu, teraz nie pamiętam), ale jak masz fabryczne to 12345 i potwierdź gwiazdką "*".

Następnie wybierz 6 2 # (Ustawienia --> Zegar). Ustaw zegar i wyjdź - powinno być wszystko OK. Instrukcja z VERSA-LCD, więc menu może się trochę różnić, ale zasada działania ta sama.
    Przykładowo dla INT-KLCDL jest to PROGRAMOWANIE ZEGARA --> USTAW CZAS --> USTAW DATĘ.

Ew. jak używasz Dloadx i masz komunikat "ustaw zegar", to zaloguj się jako serwis ( 12345* ) wybierz 0 0 # (Serwis --> Tryb serwis) - dla Versa-LCD.
    Analogicznie w INT-KLCDL - po zalogowaniu jako serwis wybierz "Tryb serwisowy". Następnie w Dloadx po połączeniu wciśnij "Programowanie zegara" i tyle.

Po ustawieniu poprawnej godziny skasuj jeszcze alarmy i powinno wszystko chodzić poprawnie. Nie ma podtrzymania dla RTC i najwyraźniej stąd te problemy, a z drugiej strony system ma działać ciągle, po odpięciu AC jest akku, więc można to jakoś przeboleć.
    fred4u
    Level 26  
    INTEGRA hasła zapamiętuje w pamięci podtrzymywanej bateryjką, więc opisane objawy wskazują na padniętą lub niekontaktującą baterię albo uszkodzoną płytę.
    Po sprawdzeniu bateryjki (czy dobrze włożona??), jeżeli problem pozostanie, płyta do serwisu.

M
    marszma4
    Level 10  
    wgranie nowego oprogramowania zakończyło temat