Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak pozbyć się napisów na karoserii

kinki 23 Mar 2005 20:37 1800 4
    kinki
    Level 11  
    Kupiłem Golfa II poobklejanego paskudnymi napisami podobnymi do "kalkomanii". Chyba naklejono je już kilka lat temu bo stwardniały jak kamień i nie wiem jakby się ich pozbyć. Szorowanie nie wchodzi w grę, załatwi to lakier na amen. Czy są do tego jakieś środki chemiczne? Z góry dzięki za pomysły!
    am2310
    Level 18  
    Może podgrzanie opalarką rozpuści klej i będziesz mógł je oderwać
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Agresywna chemia zdejmie ci naklejkę ale razem z lakierem. Może na początek spróbuj propanolem lub zwykła benzyna ekstrakcyjną. Dobrze rozpuszcza też kleje poczciwe WD 40 (to w sprayu).
    Jaki kolor ma to autko? Istnieje możliwość, że klej zareagował jakoś z lakierem, odparzył się lub lakier będzie miał inny kolor po usunięciu naklejek. A może są one tam, bo lakier był uszkodzony?
    rafuls2
    Level 15  
    Jeżeli uda ci się odkleić te naklejki w co szczerze wątpię, to i tak zostaną paskudne ślady po nich, ponieważ lakier "płowieje" pod wpływem promieni słonecznych które jednak nie docierają pod naklejkę lub docierają w niewielkim stopniu i tym samym lakier pod naklejkami będzie miał inny odcień. jeżeli te naklejki są tam kilka lat to nawet polerowanie samochodu niewiele da. Widziałem już kilka takich samochodów.
    marcos25
    Level 13  
    Witaj
    Moja rada dobrze sprawdzona to opalarka tylko tak bys nie przegrzał lakieru jak sie dobrze nagrzeją to spokojnie je sciągniesz ale i tak później czeka cię polerowanie samochodu papierem 2000 i dobrą pastą ponieważ pozostana ślady po naklejkach. Miłej zabawy Pozdrawiam