Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Electrolux - pytanie do użytkowników kuchni z płytą ceramiczną

bilbek 06 Gru 2013 13:52 1314 7
  • #1 06 Gru 2013 13:52
    bilbek
    Poziom 6  

    Witam,
    mam pytanie: czy kuchnie wolnostojące electrolux z płytą ceramiczną podłącza się do prądu jednym czy dwoma przewodami? Osobny do płyty, a osobny do piekarnika.
    Konkretnie chodzi mi o modele EKC6450AOW i EKC6150AOW.
    Nie mam gdzie sprawdzić tego na "żywym" modelu, może ktoś z posiadaczy kuchni electroluxa mógłby powiedzieć?

    Pozdrawiam

  • #2 06 Gru 2013 14:19
    elemen_th
    Poziom 29  

    Potrzeba 3 fazowego zasilania, kuchenka może pobrać 10kW z sieci.

  • #3 06 Gru 2013 16:50
    bilbek
    Poziom 6  

    Dziękuję za odpowiedź.

    Mam jeszcze pytanie dodatkowe: co oznacza określenie przy polach grzewczych w kuchniach electroluxa napis "hilight"? Kojarzy mi się z podświetleniem :) Konsultant z infolinii nie był pewien, co to :)

  • Pomocny post
    #4 06 Gru 2013 17:24
    elemen_th
    Poziom 29  

    Pole typu high-light to takie pole, które bardzo szybko osiąga zadaną temperaturę, około kilka sekund.

  • #5 06 Gru 2013 17:58
    bilbek
    Poziom 6  

    To fajnie, chociaż mam podejrzenie, że to jest trochę bajer. Technologia hilight to ładnie brzmi :)
    Dziękuję i pozdrawiam

  • #6 06 Gru 2013 22:04
    peter falk
    Specjalista AGD

    O ile pamiętam ta kuchenka jest na 230V

  • #7 06 Gru 2013 23:05
    elemen_th
    Poziom 29  

    Jest w opisie - bezpiecznik 3x16A.

  • #8 08 Gru 2013 14:27
    bilbek
    Poziom 6  

    Pozwólcie, że jeszcze pociągnę temat o jedną zasadniczą rzecz:
    Co myślicie o kuchni z polami "zwykłymi", czyli chyba żeliwnymi? Nie wiem, czy to poprawna nazwa.
    Jest sporo dyskusji na temat płyta ceramiczna czy indukcyjna. A co z kuchnią ze zwykłymi polami? Ciężko o informacje. Wydaje mi się wciąż dobrym rozwiązaniem, ale na naszym rynku prawie nie ma modeli kuchni z taką zwykłą płytą. Dlaczego? Czy płyta ceramiczna bądź indukcyjna ma jakieś cechy użytkowe, którymi zdecydowanie góruje nad kuchnią z żeliwnymi polami? Czy chodzi tylko o "nienowoczesny" wygląd żeliwnych pól grzejnych?
    Pozdrawiam

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME