Od pewnego czasu staram się rozdzielić sygnału nc+ przez spliter. Standardową antenę 60 wymieniłem na 80 (jakaś standardowa bo niedroga). Konwerter to opticum x 2. Ustawiałem ręcznie antenę i poziom sygnału to 88/73. Dekodert to opticum 4xseries i starszt pioneer zdarza się, że gubi chwilowo zasięg nawet bez splitera, ale raz dziennie albo wcale, a przy dużym zachmurzeniu i deszczu nie ma odbioru wcale. 1 był medium VI przewodowy spliter często się wieszał od 2-do kilkunastu razy dziennie. 2 clone bezprzewodowy trochę mniej się zawieszał chociaż mi go polecano i miało wszystko działać bezproblemowo. Z drugiej strony kupiłem go na allegro jako nowy za małą kasę więc też nie jestem pewny czy jest do końca sprawny, bo podczas aktualizacji oprogramowania wychodziły jakieś komedie. Teraz już chciałem kupić blue line - niby stabilny. Ale jak przy dobrej pogodzie moje dekodery potrafią się przyciąć to może antena jest ciągle przyczyną problemu? Co byście mi doradzili bo chcę rozdzielić sygnał na 4 urządzenia co wiąże się ze zmianą konwertera na x 4.