Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak dobrze rozdzielić sygnału nc+ przez spliter

art654 06 Dec 2013 17:53 4800 10
    art654
    Level 12  
    Od pewnego czasu staram się rozdzielić sygnału nc+ przez spliter. Standardową antenę 60 wymieniłem na 80 (jakaś standardowa bo niedroga). Konwerter to opticum x 2. Ustawiałem ręcznie antenę i poziom sygnału to 88/73. Dekodert to opticum 4xseries i starszt pioneer zdarza się, że gubi chwilowo zasięg nawet bez splitera, ale raz dziennie albo wcale, a przy dużym zachmurzeniu i deszczu nie ma odbioru wcale. 1 był medium VI przewodowy spliter często się wieszał od 2-do kilkunastu razy dziennie. 2 clone bezprzewodowy trochę mniej się zawieszał chociaż mi go polecano i miało wszystko działać bezproblemowo. Z drugiej strony kupiłem go na allegro jako nowy za małą kasę więc też nie jestem pewny czy jest do końca sprawny, bo podczas aktualizacji oprogramowania wychodziły jakieś komedie. Teraz już chciałem kupić blue line - niby stabilny. Ale jak przy dobrej pogodzie moje dekodery potrafią się przyciąć to może antena jest ciągle przyczyną problemu? Co byście mi doradzili bo chcę rozdzielić sygnał na 4 urządzenia co wiąże się ze zmianą konwertera na x 4.
    Anonymous
    Anonymous  
    art654
    Level 12  
    mihal2002 napisał:
    -Ustawić antenę POPRAWNIE na zadanego satelitę!

Antene muszę mieć ustawioną na właściwego satelitę bo ściągam programy.
    A czy poprawnie - to lepszego poziomu sygnału się nie dało ręcznie zrobić.
    Anonymous
    Anonymous  
    art654
    Level 12  
    Dobra jest na allegro MIERNIK SYGNAŁU SATELITARNEGO SAT-FINDER 7009
    za 25zł. Więc sprzęt i wiedzę będę miał za tą sumę?
    Anonymous
    Anonymous  
    art654
    Level 12  
    Więc jaki miernik pozwoli mi ustawić antenę żeby clone działał?

Dodano po 5 [minuty]:

Taki się nada?
    http://allegro. 3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    Anonymous
    Anonymous  
    art654
    Level 12  
    Rozumiem, że bez człowieka z fachowym sprzętem zakup jakiegokolwiek splitera jest bez sensu.
    Anonymous
    Anonymous  
    art654
    Level 12  
    OK. Tak zrobię i mam nadzieję że będzie dobrze.