Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SGH GT-S5570 Telefon nie włącza się po próbie wgrania nowego softa

duszek189 07 Dec 2013 11:11 3168 6
    duszek189
    Level 9  
    Witam, wczoraj chciałem odnowić starego mini, próbowałem wgrać nowego softa, wykonywałem już to kiedyś dwa razy i wcześniej było wszystko w porządku, jednak tym razem pojawiły się komplikacje, nie mam pojęcia gdzie coś poszło nie tak - ewentualnie gdzie popełniłem błąd.

Postępowałem według tego poradnika:

Przygotowanie
    a) Potrzebujemy:
    1. Program Samsung Kies,
    Program służy do zarządzania danymi w telefonie z poziomu komputera.
    2. Kabel USB,
    3. Samsung Galaxy Mini(S5570),
    4. Karta pamięci(jeżeli chcesz dodać pamięc SWAP zaopatrz się w kartę pamięci co najmniej Class6),
    5. Włączone debugowanie przez USB,
    6. Niezbędne pliki do wykonania kolejnych modyfikacji umieszczał będę w dalszej części poradnika.
    b) Instalacja sterowników w komputerze:
    1. Zainstaluj program Samsung Kies,
    2. Podłącz telefon, komputer powinien zainstalować sterowniki, w moim przypadku sterowniki prawidłowo zainstalowały się gdy w Kiesie wybrałem opcję ,,Rozwiąż problemy związane z błędami połączeń”,
    Teraz przechodzimy do sedna, czyli po kolei jedziemy z koksem.
    ROOTOWANIE(Sposób I):

1. Pobieramy program SuperOneClick, antywirus może rozpoznać program jako wirusa, oczywiście żadnego wirusa tam nie ma,
    2. Uruchamiamy SuperOneClick,
    3. Podłączamy telefon,
    4.Klikamy przycisk ROOT w programie SuperOneClick,
    Czekamy chwilę…
    5. Jeżeli program zakończy, możemy odłączyć telefon od komputera,
    6. Resetujemy telefon.
    Jeżeli wszystko przebiegło pomyślnie w menu powinna pojawić się ikonka z podpisem SuperUser.

Jak już zapewne zauważyłeś, twój telefon posiada już tryb Recovery, jednak to które teraz wgrasz daje więcej możliwości, na przykład wgrywanie Romów.
    1. Pobieramy tą paczkę,i wypakowujemy ją,
    2. Uruchamiamy program Odin,
    3. Klikamy w ,,OPS” i wybieramy plik TASS_v1.0.ops,
    4. Teraz z lewej storny zaznacz One Package,
    5. Klikamy w ,,One Package” u dołu i wybieramy plik recovery.tar.md5,
    6. Wyłącz telefon, a następnie uruchom go w trybie Download(Uruchamiając trzymamy jednocześnie przyciski POWER, HOME, VOLUME DOWN),
    7. Podłącz telefon do komputera za pomocą kabla USB,
    8. Jeżeli wsyzstko jest okej(poprawnie zainstalowane sterowniki) w programie Odin powinien pojawić się mały żółty pasek, jeżeli się pojawił klikamy ,,START”
    Czekamy dwie chwile…
    9. Jeżeli pojawił się napis PASS w programie Odin możemy odłączyć telefon i zresetować go.

I tutaj pojawił się problem. Odin stoi cały czas na <1> Download img, próbowałem ze 100 razy, wyciągałem baterię, wgrywałem od nowa kiesa, nowe stery, inny port USB, nic nie pomaga. Wykrywa telefon, pojawia się żółty pasek, włączam start i nic się nie wgrywa. Nie mogę teraz nawet odpalić telefonu, przy starcie pojawiają się ikony komputera i telefonu z wykrzyknikiem między tymi ikonami. Czy ktoś mógłby mi poradzić co powinienem teraz zrobić? Z góry dziękuje za pomoc.
    arem
    Level 39  
    Najprawdopodobniej trzeba wgrywać oprogramowanie z zaznaczonym bootem i nie jednym plikiem , ale rozłożonym na poszczególne "bloki" - BOOT ,PDA, Phone, CSC. Oczywiście flasherem do tego modelu. Jak nie będzie chciał wystartować to trzeba naprawić boota ale to już inna bajka :).
    duszek189
    Level 9  
    A skąd wziąć pozostałe pliki? :)
    Dodam, że nie mogę wejść w telefonie na recovery, do tego odin też stoi cały czas przy napisie RECOVERY w lewym górnym okienku.
    arem
    Level 39  
    A tryb download ??? Jak nie wchodzi , to zacząć od naprawy boota.
    duszek189
    Level 9  
    Wchodził, próbowałem tego tak jak mówiłeś, każdy plik odzielnie, odin wystartował, po 5 minutach pojawił się napis PASS, ale teraz nic się nie dzieje. Czarny ekran, nie pojawia się nawet ikona ładowania baterii, nie mogę już wejść w tryb download, komputer jednak wykrywa telefon podczas podłączenia.
    plitom
    Level 28  
    To już tylko naprawa jtagiem pozostała, zwykłym kablem nie zrobisz.
    duszek189
    Level 9  
    Moje umiejętności nie sięgają tak daleko ;/