Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laguna1phII 2,0 8v z DP0 - ASB usterka po wymianie elektrozoaworów

08 Gru 2013 11:42 1374 7
  • Poziom 9  
    Witam.

    Skrzynia szarpała z 1 na 2 i czasami z 3 na 4. Postanowiłem wymienić elektrozawory sekwencyjne EV2 i EV4. Nie zapalała się kontrolka skrzyni. Po wymianie zaworów na desce świeci się kontrolka skrzyni. Drążek z blokowany jest w pozycji P. Nie swieci się na desce litera P. Po uruchomieniu silnika skrzynia pracuje głośno - generalnie brzęczy. Silnik uruchomiony na kilka sekund bo boję się, że coś padnie do końca. Co mogłęm zrobić żle? A może silnik powinien popracować dłużej aby świerzy olej dał się rozprowadzić po układzie. Proszę o pomoc podjąłem się tego sam ze względu na koszty.
  • Poziom 9  
    Niestety musisz sprawdzić na komputerze czy wykasowałeś błąd po wymianie elektrozaworów.
  • Poziom 9  
    Dziękuję za zainteresowanie.

    Nie niewykasowałem błędu. Właśnie organizuję sobie DDT2000 i sróbóję go podpiąć. Nie znam tego programu jeszcze, ale może się uda.
  • Poziom 43  
    Kasowanie błędów nie naprawi DP0.
  • Poziom 9  
    Strumien swiadomosci swia

    Za tem co byś sugerował w tym przypadku. Jestem prawie przekonany iż od strony mechanicznej zrobiłem wszystko prawidłowo.
  • Poziom 16  
    Proponował bym rozebrać jeszcze raz i sprawdzić poprawność montażu, nie trudno tam o pomyłkę.
  • Poziom 9  
    Wychodzi na to iż nie uniknę ponownego rozbierania. Naszczęście jest tam całkiem dużo miejsca.

    Po ponownym złożeniu i zalaniu olejem czekać aż skrzynia przestanie brzęczeć , czy odpuścić?
  • Poziom 9  
    Witam.

    Rozebrałem i złożylem z powrotem. Nie doszukałem się błędu.

    Dziś zasugerowanao mi iż powinienem wyregulować pozycjoner. Co Wy na to?