Otóż zakupiłem telewizor Samsunga seria 6 oraz kino domowe samsung HT-F 5550.
Odtwarzając płyte np Bluray jest obraz i dźwięk z kina domowego.
Jednak chciałbym mieć dźwięk w kinie domowym oglądając TV.
Podpięte mam to następująco:
(Kino) HDMI Out do (TV) HDMI IN STB 1
Kabel optyczny z TV do Kina domowego.
Nie posiadam żadnego dekodera, mam kablówke.
Z tego co wyczytałem w instrukcji, dźwięk powinien być na kanale D. IN w kinie domowym jednak jest cisza.
W TV próbowałem już zmieniać z głośników TV na głośniki zewnętrzne, jednak bez rezultatów.
Co robie nie tak ?
Dodam iż w TV mam 2 wyjście HDMI IN 2 DVI, jednak przepinając tam też nie ma dźwięku.
W Kinie domowym również jest 2 wyjść HDMI IN
Jeżeli ma to jakieś znaczenie posiadam również PS3, być może jakoś przez nie można podłączyć kino do tv lub jakoś tak.
Aha i jeszcze chciałbym dodać, iż próbowałem to podłączyć kablem czincza-czincza, też nie działało ale mam taką sprytną przejściówke na euro i wtedy śmigało, jednak gdy odpalałem sobie PS3 to dalej miałem dźwięk z TV.
Tez na upartego próbowałem kablem czincza - jack i wtedy śmiga jak powinno, jednak telewizje wyłącznie będę mógł oglądać z kinem gdyż są jakby włożone słuchawki - co jest bezsensowne.
Na bank musi być jakieś rozwiązanie jednak jestem chyba na to zbyt głupi.
Odtwarzając płyte np Bluray jest obraz i dźwięk z kina domowego.
Jednak chciałbym mieć dźwięk w kinie domowym oglądając TV.
Podpięte mam to następująco:
(Kino) HDMI Out do (TV) HDMI IN STB 1
Kabel optyczny z TV do Kina domowego.
Nie posiadam żadnego dekodera, mam kablówke.
Z tego co wyczytałem w instrukcji, dźwięk powinien być na kanale D. IN w kinie domowym jednak jest cisza.
W TV próbowałem już zmieniać z głośników TV na głośniki zewnętrzne, jednak bez rezultatów.
Co robie nie tak ?
Dodam iż w TV mam 2 wyjście HDMI IN 2 DVI, jednak przepinając tam też nie ma dźwięku.
W Kinie domowym również jest 2 wyjść HDMI IN
Jeżeli ma to jakieś znaczenie posiadam również PS3, być może jakoś przez nie można podłączyć kino do tv lub jakoś tak.
Aha i jeszcze chciałbym dodać, iż próbowałem to podłączyć kablem czincza-czincza, też nie działało ale mam taką sprytną przejściówke na euro i wtedy śmigało, jednak gdy odpalałem sobie PS3 to dalej miałem dźwięk z TV.
Tez na upartego próbowałem kablem czincza - jack i wtedy śmiga jak powinno, jednak telewizje wyłącznie będę mógł oglądać z kinem gdyż są jakby włożone słuchawki - co jest bezsensowne.
Na bank musi być jakieś rozwiązanie jednak jestem chyba na to zbyt głupi.