Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

vw polo 1,4 '95 - wycieraczki działają tylko na najszybszym biegu

czucz101 08 Gru 2013 17:38 1626 4
  • #1 08 Gru 2013 17:38
    czucz101
    Poziom 8  

    Witam . Mam problem z wycieraczkami w vw polo 95r o poj 1,4 . Wycieraczki działają tylko na najszybszym biegu . Zauważyłem też że po dłuższej jeździe z włączonymi wycieraczkami czasami zaskakują wolniejsze biegi. Dodam, że przekaźnik wycieraczek nr 19 został sprawdzony.

  • #3 08 Gru 2013 19:38
    rico37p
    Poziom 28  

    Jeżeli przełącznik przełącza prawidłowo to sprawdż na wtyku do silnika czy przychodzi sterowanie.Jeżeli tak to szczotki na silniku.

  • #4 08 Gru 2013 20:10
    czucz101
    Poziom 8  

    Ok .Dzięki za podpowiedzi będę próbował jutro .

  • #5 09 Gru 2013 23:15
    czucz101
    Poziom 8  

    Witam ponownie . Problem rozwiązany . Zacząłem od przełącznika który okazał się być dobry . Idąc za poradą rozebrałem cały mechanizm wycieraczek i silniczek . Okazało się że dostała się wilgoć do środka silniczka i jedna szczotka była zawieszona . Porządne czyszczenie i konserwacja dały pozytywny rezultat . dziękuje za cenne porady i przepraszam za mało fachowy język .

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo