Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tablet do 800zł. Najlepsza jakość do ceny

8poprawka 08 Dec 2013 20:47 3996 11
    8poprawka
    Level 9  
    Witam
    Poszukuję tabletu na prezent dla dziewczyny na gwiazdkę do 800zł.

Tablet będzie wykorzystywany codziennie na uczelni do:
    -odczytu .pdf
    -korzystania z internetu wifi/3G (areo2)

W mniejszej ilości do oglądania filmów i grania.

Od tabletu oczekuję bardzo mocnej baterii, która wytrzyma jak najdłużej się tylko da :-)

Przeglądnąłem wszystko na allegro.

Zainteresował mnie:

http://kiano.pl/?page_id=1015

Być może ktoś ma albo miał styczność z ww modelem.
    Jeśli ktoś ma inne lepsze propozycję, to będę wdzięczny za każdą pomoc.

___
    edit:

Zapomniałem napisać że Tablet tylko o przekątnej większej niż 9 cali
    Piotr Pierchała
    Level 12  
    Ainol Elf II (ale nie kupuj go w x-kom bo wadliwy dostałem i nie chcieli wymienić)
    8poprawka
    Level 9  
    Zapomniałem dodać że Tablet tylko powyżej 9 cali.
    Ale dziękuję za podpowiedź.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub opinie o ww przeze mnie Elegance 9,7 3g by Zanetti.
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Bart_OS
    Level 12  
    Do 8 stówek tak jak wspomniałeś - Kiano Elegance 9.7 3G - solidny z dobra matrycą, 2 kamery, 4-rdzenie cpu, dużej pojemności bateria. Generalnie w tej cenie bardzo mocny i dobrze wyposażony sprzęcik.
    Kajkametr
    Level 13  
    Dobre tablety produkuje firma shiru. Mam tutaj na myśli serię shogun. Są tanie a pod względem parametrów dorównują samsungą itd...
    algamat
    Level 2  
    Oprócz wymienionych można dorzucić do stawki: Navroad Nexo 10 3G, Plug Force (solo 599, za 999 jest w zestawie z Plug Impact 2), Acer Iconia Tab A3. Jeżeli 3G musi być obligatoryjnie wbudowane, to jeżeli zdecydujesz się na zakup chińczyka, poczytaj wcześniej czy to 3G działa w danym modelu, bo z tym różnie bywa. Przy zakupie zewnętrznego gwizdka tak samo.
    8poprawka
    Level 9  
    Kupiłem już tego Kiano Elegance 9,7 3g by Zanetti.

O bebechach nie będę pisał bo każdy wie jakie ma, i nie ma co o nich pisać.

Po pierwsze Areo2 DZIAŁA.

Bateria- i tutaj mam właśnie problem. Dopiero 3 raz dzisiaj ładowałem (od czwartku).

Problem polega na tym że gdy wyłączę ekran tabletu i jest przypuśćmy 100% baterii to za przypuśćmy godzine lub dwie kiedy go włącze jest nadal 100% ale przez pierwsze 2-5 minut poziom baterii spada o 5-20 procent.

I to samo się powtarza za każdym razem gdy tablet jest nieaktywny... jak mam 60% to po włączeniu i kilku minutach 50%

Krótko mówiąc są duże spadki poziomu baterii....

Ale jak już bateria się ureguluje po tych 5 minutach maxymalnie 10 poziom baterii już nie spada tak szybko.
    Najgorzej jest jak bateria ma 20-30% i gdy się włączy tablet to po chwili możemy zobaczyć 10% i za chwilę ładowanie....

Dodam że wszystkie procesy są bite i nie ma synchronizacji z google....(wyłączyłem żeby sprawdzić i to samo)

Spotkał się ktoś z takim czymś ?
    keseszel
    Level 26  
    Po prostu Kiano. Czego się spodziewałeś? Miałem podobnego i potem Samsunga 2. Lepszy Samsung.
    Samuel567
    Level 2  
    Jakie są najlepsze tablety? Z jakiej firmy ? Miałem Samsunga, ale chcę zmienić i nie wiem na jaki.
    keseszel
    Level 26  
    Kupiłem Asusa za 559 PLN. 4 rdzeniowy, 1280 rozdziałka. 2 lata gwarancji. Dobra, markowa firma mimo, że chinszczyzna. Chciałem Kiano, ale zniechęciła mnie awaryjność.
    Cichy Mruk
    Level 9  
    Odkopuję temat. Chcę kupić tablet ale im więcej czytam w internecie tym mniej wiem :D
    Dlatego proszę o radę bardziej doświadczonych.

Moje oczekiwania :
    Ram minimum 1GB
    Ekran 10"
    Android 4x ( z możliwością aktualizacji)
    Solidne wykonanie
    Dobrze działające WiFi
    Dobrze trzymająca bateria.
    Łatwy dostęp do serwisu w Polsce

Tablet ma być do : Internetu,gier,skype,oglądania filmów,czytania ebooków,słuchania audiobooków.
    Cena 700zł-800zł
    Tablet po zakończeniu gwarancji może być rootowany.
    Polecano mi :
    Lenovo Yoga 10
    Asus Memo Pad 10"
    Wiem że za te dwa będę musiał zapłacić więcej niż 800zł ale też tablet ma służyć długo (5lat a jak się uda to i dłużej)
    Odradzano mi Kiano Elegance 10
    benekpp
    Level 15  
    Ten Lenovo Yoga 10 to faktycznie dobry sprzęt. Wyróżnia się wytrzymałą baterią. Poza tym pod względem jakości wykonania też jest okey, obudowanie nie będzie Ci trzeszczała ponieważ nagle powstaną jakieś luzy. Tutaj zrobiłem Ci jeszcze porównanie z innym ciekawym modelem Google Nexus 10 (są różne opcje cenowe w zależności od ilości wbudowanej pamięci i innych drobnych detali) - LINK. Pod względem parametrów trochę ustępuje Yoga, ale uchodzi również bardzo dobry sprzęt.