zasilacz: BN44-00357A
main: BN41-01444C
TV według klienta wyłączył się w czasie grania.
Teraz czuwanie jest OK, po włączeniu słychać cyknięcie przekaźnika, dioda miga ale nie pojawia się obraz ( nie widać nawet śladu podświetlenia ) ani dźwięk. Po kilku sekundach przekaźnik rozłącza się i po sekundzie znów włącza się i tak w kółko,a dioda cały czas miga.
Napięcia z zasilacza na main są prawidłowe z wyjątkiem napięcia B12VS_PW - to napięcie ma około 18 V - ale nie wiem jakie dokładnie ma być. Napięcia na stabilizatorach liniowych i step-down prawidłowe: 9V, 5V, 3,3V, 1,8V, 1,2V. Tylko na cewce L1004 jest 1,1V - to napięcie mi się nie podoba.
Może ktoś coś podpowie bo nie mam kompletnie koncepcji ( może jakiś schemat ).
W SE jest instrukcja serwisowa ale nic pomocnego na niej nie widzę.
Elka w zasilaczu sprawdzone ESRem - wyglądają na dobre.
Podgrzewanie zasilacza/maina nic nie daje.
Czego się przyczepić?
Znalazłem schemat zasilacza na chomikach.
Napięcie 18 V jest prawidłowe.
Pin 18 wtyku zasilacza - Power ON/Off - napięcie zmienia się prawidłowo,
pin 4 - B/L_ON/OFF - cały czas napięcie 0V,
pin 6 - P_DIM - pojawia się prostokątny impuls.
Po odłączeniu od zasilacza pinu B/L_ON/OFF podświetlenie pojawia się gdy przekaźnik jest włączony - zatem problem leży w mainie.
main: BN41-01444C
TV według klienta wyłączył się w czasie grania.
Teraz czuwanie jest OK, po włączeniu słychać cyknięcie przekaźnika, dioda miga ale nie pojawia się obraz ( nie widać nawet śladu podświetlenia ) ani dźwięk. Po kilku sekundach przekaźnik rozłącza się i po sekundzie znów włącza się i tak w kółko,a dioda cały czas miga.
Napięcia z zasilacza na main są prawidłowe z wyjątkiem napięcia B12VS_PW - to napięcie ma około 18 V - ale nie wiem jakie dokładnie ma być. Napięcia na stabilizatorach liniowych i step-down prawidłowe: 9V, 5V, 3,3V, 1,8V, 1,2V. Tylko na cewce L1004 jest 1,1V - to napięcie mi się nie podoba.
Może ktoś coś podpowie bo nie mam kompletnie koncepcji ( może jakiś schemat ).
W SE jest instrukcja serwisowa ale nic pomocnego na niej nie widzę.
Elka w zasilaczu sprawdzone ESRem - wyglądają na dobre.
Podgrzewanie zasilacza/maina nic nie daje.
Czego się przyczepić?
Znalazłem schemat zasilacza na chomikach.
Napięcie 18 V jest prawidłowe.
Pin 18 wtyku zasilacza - Power ON/Off - napięcie zmienia się prawidłowo,
pin 4 - B/L_ON/OFF - cały czas napięcie 0V,
pin 6 - P_DIM - pojawia się prostokątny impuls.
Po odłączeniu od zasilacza pinu B/L_ON/OFF podświetlenie pojawia się gdy przekaźnik jest włączony - zatem problem leży w mainie.