Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

iPhone 3GS 16GB - Brak sieci

dyabel 10 Dec 2013 17:21 1449 5
    dyabel
    Level 2  
    Witam!

Pracuje w hotelu w UK i od czasu do czasu dostaje jakis drobiazg ktory znalazlem w hotelu a gość się po niego nie zgłosił. Ostatnio w ten sposób wszedłem w posiadanie iPhone 3GS 16 GB.

Wgrałem Cydię i uruchomiłem WiFi ale po włożeniu karty sim Plusa pokazuje sie "brak sieci".

wersja 4.3.5 (8L1), numer seryjny 5K1071EL3NQ , firmware 05.16.02

Będę bardzo wdzięczny za sugestie co zrobić żeby telefon działał w Polsce - chciałbym go podarować siostrzeńcowi mojej dziewczyny.
    zbyszenio
    Level 9  
    zeby zdjac simlock w 3gs musisz wgrac tzw ipad baseband- wtedy napewno zadziała
    No chyba że telefon zablokowany, wtedy w uk nie bedzie dzialal tylko dopiero za granica
    dyabel
    Level 2  
    jestem w tej chwili w Polsce i telefon nie widzi sieci. jailbreak i iPad BB 6.15.00 zrobione. wymieniałem simy Plusa i Playa i żaden nie działa. byłbym wdzięczny za link do jakiegoś tutoriala bo iphona nigdy nie miałem i troche sie gubię bo róznych materiałów jest na sieci od groma.
    zbyszenio
    Level 9  
    myapple.pl/forum
    wszystko ladnie opisane takze polecam:)
    dyabel
    Level 2  
    przejrzałem i nie ma tam nic co by mi pomogło, ale dzięki za dobre checi...
    operus
    Level 11  
    Zrob tak jak napisałem a na pewno zadziała
    Co będzie potrzebne
    najnowszy Redsn0w
    IOS 6.0
    Kabel USB
    A więc tak zaktualizuj telefon do wersji 6.1.3 iTunesem
    Następnie jak już zaktualizujesz telefon włącz Redsn0wa jako administartor kliknij w Extras następnie Select IPSW i wybierz tam ściągniętego IOS-a 6.0
    Następnie dajesz Back i wybierasz Jailbreak zaznaczasz tylko Install Cydia gdy to zrobisz włączy się telefon. Wyłącz go i znów uruchom Redsn0wa jako administrator wejdz do Extras następnie Select IPSW znowu wybierz IOS-a 6.0 później znowu Back następnie znowu Jailbreak następnie odznacz Install Cydia i zaznacz Install IPad Baseband i daj Next.
    Telefon znowu uruchomi się ponownie wyłącz go znowu, włącz Redsn0wa jako administrator wejdz w Extras następnie Select IPSW wybierz znowu IOS-a 6.0. Następnie Back znowu Jailbreak odznacz Install IPad baseband i zaznacz Downgrade from IPad Baseband i daj dalej. Później znów włączy się telefon wyłącz go i znowu włącz Redsn0wa jako administartor kliknij Extras następnie Select IPSW wybieramy IOS-a 6.0 i następnie klikamy w Just Boot. Gdy nasz Iphone się uruchomi wchodzimy w aplikacje Cydia i sciągami ultrasn0w po tej operacji wkładamy kartę sim i cieszymy się Iphonem bez sim-locka
    Mam nadzieje że pomogłem.
    Pozdrawiam