Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działają głośniki Creative t3100 w laptopie dell

18michal 10 Dec 2013 21:00 1515 10
  • #1
    18michal
    Level 8  
    Witam, kupiłem głośniki do kompa, dwa głośniki działają a subwoofer nie działa, wszystko podłączone ok, nie wiem co zrobić, prosze o pomoc :cry:
  • #2
    macromatic86
    Level 16  
    Jaki Dell?
    Albo karta dźwiękowa?
  • #4
    18michal
    Level 8  
    nie wiem jaka karta.
  • #6
    18michal
    Level 8  
    nic to nie dało, podejrzewam że coś z wejściem bo muszę włożyć chociaż kawałek żeby działały same głośniki a sub nie działa, próbowałem w starym laptopie to włożyłem całą końcówkę i pięknie działało wszystko, tak jak w telefonie też wszystko działa
  • #7
    CamerDisco
    Level 24  
    Korzystasz z karty zintegrowanej z płyty głównej tak ?
  • #8
    18michal
    Level 8  
    nie wiem jak to jest w laptopie ale pewnie tak.
  • #9
    18michal
    Level 8  
    tak korzystam z zintegrowanej, Reatlek HD audio, i działają tylko dwa głośniki a subwoofer nie, co robić ?
  • #10
    macromatic86
    Level 16  
    18michal wrote:
    podejrzewam że coś z wejściem bo muszę włożyć chociaż kawałek żeby działały same głośniki a sub nie działa

    Nie bardzo rozumiem co masz na myśli...mini jack nie wchodzi Ci cały do portu czy wchodzi ale wtedy nie działa i głośniki zaczynają grać jak ruszasz jackiem i gdzieś tam przypadkiem załapią?
  • #11
    18michal
    Level 8  
    tak o to dokładnie chodzi, wejście musi być nie do końca włożone by działały same głośniki, a suboofer wcale na laptopie nie działa tylko na telefonie, mp3.