Witam , mam taki problem , szukałem na różnych forach ale nic nie znalazłem na mój temat , a mianowicie Passat zimny czy ciepły szarpie przy dodaniu gazu (na gazie-sekwencja) najczęściej na (2 i 3 biegu) przy niskich obrotach . Szarpanie polega na tym że tak jak by odcina mu zapłon i nagle powraca i tak przez chwile i nagle przyspiesza lub zgaśnie i gaz się wyłącza i piszczy . Po ponownym odpaleniu gaz wciąż piszczy i trzeba go wyłączyć i włączyć ponownie i auto jedzie , ale przeważnie to nie pomaga . Gdy Auto trzymam na wyższych obrotach problemu nie ma . Na benzynie tego problemu nie ma . Instalacja ma trzy lata , dwa tygodnie temu wymienione zostały filtry gazu (powietrza) i był podłączany pod komputer przez serwis i niby wszystko okej . Świece zmieniłem na nowe , też nie pomogło . Błędów w Passacie brak po podłączeniu Vag-a . Dodam że lekko nie szczelną mam rurę dolotową powietrza do przepustnicy , ale wcześniej było dobrze , a przepustnica jest czysta , była rok temu czyszczona i adoptowana . Szczegółowe dane Auta :
Passat B5 1998 rok . 1.8 Benzyna 125KM . Gaz sekwencja(BRC). Nie mam już pomysłu co to może być ...
Passat B5 1998 rok . 1.8 Benzyna 125KM . Gaz sekwencja(BRC). Nie mam już pomysłu co to może być ...