Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renaut Megane Classic - Nie można wprowadzić kodu - Philips 22DC459/62L

Lopik83 11 Gru 2013 01:08 3165 4
  • #1 11 Gru 2013 01:08
    Lopik83
    Poziom 9  

    Witam

    Mam problem z oryginalnym radiem w Renault Megane Classic (1998r).
    Model radia Philips 22DC459/62L z wyświetlaczem na desce rozdzielczej i sterowaniem w kierownicy.

    Problem:
    Akumulator się rozładował i po podłączeniu nowego nie można wprowadzić kodu do radia. Czytałem już wszystkie możliwe poradniki, instrukcje (łącznie z oryginalną od radia) - ale nie daje się wprowadzić kodu.
    Wiem, że po odpaleniu radia powinien wyświetlić się napis CODE i zaraz 0000 a pierwsze zero powinno migać.
    Niestety wyświetla się tylko napis CODE a później na pół sek. 0000 i jakby wszystko się restartowało - jeździłem samochodem parę godzin i cykl powtarza się w nieskończoność. Podświetlenie radia cały czas się świeci więc radio raczej nie gubi zasilania.
    Przed wymianą akumulatora radio działało idealnie, wyświetlacz oraz sterowanie z kierownicy również.
    Wiem, że kod wprowadza się ze sterowania przy kierownicy ale nie mam nawet szansy go wprowadzić. Próbowałem też przyciskania wszystkich możliwych przycisków, trzymania ich po 5 sek. Jazdy z samochodem parę godzin z odpalonym radiem.
    Radio nie jest drogie - mogę kupić inne, chciałbym mieć tylko pewność, że usterka jest po stronie radia a nie innych czynników.
    Jak jeszcze mogę je sprawdzić ? Spotkał się ktoś z taką usterką ?

    Pozdrawiam

    0 4
  • #2 11 Gru 2013 01:50
    Red_Jack
    Poziom 12  

    Wina na 99% leży po stronie radia, skoro przed wymianą akumulatora działało normalnie. Spróbuj odłączyć radio i ponownie je podłączyć.

    0
  • #3 11 Gru 2013 11:39
    rafik39
    Poziom 14  

    Odłącz radio od kostek na 15 min kiedyś tak miałem w scenicu 1 zawieśił się u mnie pomogło

    0
  • #4 19 Gru 2013 13:42
    Lukasz_66
    Poziom 10  

    Witam. Miałem taki sam problem z radiem w Scenicu, odłączyłem na noc i na drugi dzień znowu szło wpisać kod: 1 ,2 ,3, 4 i zatwierdzasz przytrzymując 6.

    Powinno być OK.

    Pozdrawiam.

    1
  • #5 19 Gru 2013 18:49
    wolf16
    Poziom 19  

    Jeśli padł aku to możliwe jest również że posypała się zawartość pamięci EEprom

    0