Staję przed problemem kupna nowego routera, a nie bardzo znam się na rynku tych urządzeń. Na chwilę obecną internet dostarczany jest przez neostradę (ADSL, annex a), lecz docelowo, w przyszłości, planowane jest przejście do operatora TV kablowej. Router potrzebny jest od zaraz, więc musi obsługiwać 2 typy wejść. Pewnie są jakieś cuda, przejściówki, kombinacje z tomato i innymi owocami, lecz nie jestem specjalistą, wolałbym nie kombinować i mieć pewność, że wszystko zadziała od ręki. Zatem szukam routera z wejściem ADSL i WAN jednocześnie.
Router ma obsłużyć 1-piętrowy domek z 3 komputerami. Standard "n" to już chyba oczywistość. Budżet: 400-500 zł, najchętniej Pentagram lub TP-link (za względu na pozytywne opnie, które słyszałem), ale jestem otwarty na propozycje.
Router ma obsłużyć 1-piętrowy domek z 3 komputerami. Standard "n" to już chyba oczywistość. Budżet: 400-500 zł, najchętniej Pentagram lub TP-link (za względu na pozytywne opnie, które słyszałem), ale jestem otwarty na propozycje.