Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Primastar 1.9 dci - Webasto nie działa, martwy wyświetlacz 1533

kozik3 13 Dec 2013 18:12 3978 1
    kozik3
    Level 16  
    Witam. Zakupiłem auto Nissan Primastar 1.9 (to to samo co Trafic lub Vivaro) z zamontowanym webasto, ale niestety nie działa. Sprawdziłem chyba wszystko co mogłem sprawdzić i raczej nic nie brakuje, bezpieczniki sprawne, napięcie 12V oraz masa jest przy wyświetlaczu, ale niestety nic się nie wyświetla. Z tego co wyczytałem to zegar 1533. Zastanawiam się czy jeżeli jest napięcie to na wyświetlaczu nie powinno się coś wyświetlać ? Nie działa też podświetlenie. Są 4 piny z czego 3 są podłączone: +12V, masa i sterowanie. Proszę o jakieś rady, może wspólnymi siłami uda mi się to uruchomić.
    Nissan Primastar 1.9 dci - Webasto nie działa, martwy wyświetlacz 1533 Nissan Primastar 1.9 dci - Webasto nie działa, martwy wyświetlacz 1533

Na układzie 4269 na PIN 1 nie mam zasilania i na wyjściu PIN8 nie mam w związku z tym 5V.
    Wyświetlacz udało przywrócić się do życia. Można ustawić godzinę oraz zadany program, ale niestety nagrzewnica i wentylator nie startują.
    Może jakieś pomysły, bo jak na razie zero odzewu w temacie.
    kozik3
    Level 16  
    Zegar udało się w pełni przywrócić do życia. Wszystkiemu były winne ścieżki (5 szt.), które miały przerwy w obwodzie. Pod lupą wygląda to tak jakby same się utleniły (raczej nie był to efekt przepalenia). Zasilanie i sterowanie działa. Webasto uruchomiło się bezproblemowo. Temat zamykam.