Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Mascott - Odpala ale po chwili gaśnie, podłączenie komputera

serwis golina 14 Dec 2013 07:30 3915 9
Texa Poland
    serwis golina
    Level 9  
    Witam serdecznie.
    Mam problem z samochodem Renault Mascott silnik 2.8 dCi.
    Problem 1: Auto odpala normalnie, pracuje i o chwili samoczynnie gaśnie.
    Problem 2: Nie mogę podłączyć komputera diagnostycznego (TEXA). Brak komunikacji ze sterownikiem.
    Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki dot. powyższych problemów.
  • Texa Poland
    jokerro
    Level 34  
    Nawet jak połaczysz sie Clipem to niedowiesz sie za wiele w tym samochodzie.
    serwis golina
    Level 9  
    Dziękuję za zainteresowanie tematem, ale ja nie mogę się nawet połączyć z centralką EDC. Silnik po uruchomieniu pracuje i po czasie sam gaśnie bez względu na czas pracy, obciążenie, czy temperaturę silnika.
  • Texa Poland
    wloc
    Level 34  
    Clipem odczytasz wszystko a tak poza tym to wiązka w komorze silnika do sprawdzenia
    miler80
    Level 34  
    Skoro EDC Bosch, to ewentualnie prócz Clipa KTS bezbłędnie to obskoczy.
    gmatek
    Level 10  
    Może zawór na listwie ciśnieniowej ? U mnie tak się działo ale w silniku 3,0
    mikidj
    Level 12  
    Mascott 2,8 to chyba silnik Iveca ?? podmień czujnik ciśnienia w listwie. Często pada. A jeżeli chodzi o Clipa to równie dobrze możecie go do premium podłączać, przecież też renówka :P tylko ng3 i nic innego nie połączysz.
    miler80
    Level 34  
    Samochód już dawno naprawiony a wy się produkujecie, gmatek spójrz na datę postów.
    serwis golina
    Level 9  
    Przepraszam za mały odkop.
    miler80 można tak powiedzieć, ale nie do końca. Samochód został naprawiony. Wiązka elektryczna w komorze silnika zdawała się w porządku, jednak jeden przewód w środku okazał się zmęczony życiem. Auto niby naprawione... tydzień pochodziło i zanikła reakcja na gaz... chodzi na wolnych obrotach, po dotknięciu gazu gaśnie więc walczymy dalej pozdrawiam.
    pirs89
    Level 9  
    sprawdź czy jest zasilanie na sterownik ja nie miałem zasilani i jak podłączyłem komputer to nie pokazywało dopiero jak podłączyłem zasilanie na sterowni to się komputer połączył