Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tonsil Bolero 200 - klekotanie/charcznie

fredek55 14 Gru 2013 13:04 1068 4
  • #1 14 Gru 2013 13:04
    fredek55
    Poziom 2  

    Witam. Z góry chciałbym zaznaczyć, że nie znam się na sprzęcie audio, szukałem na forum pomocy jak i w google, ale nic nie znalazłem.

    Nabyłem głośniki Tonsil Bolero 200, podłączyłem je do wzmacniacza KENWOOD KR-A5040 który był w zestawie, a do komputer do wzmacniacza poprzez kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro.

    Grało dobrze przez ok.2 tygodnie, następnie zauważyłem, że kolumny zacznają "klekotać" przy wydobywaniu się z nich basu. Nagrałem też filmik żeby było łatwiej Wam stwierdzić to może być:

    youtube.com/watch?v=EEu6oSHy-88

    Proszę o pomoc osoby znające się na temacie, bo nie mam pojęcia czego to może być wina, a jest coraz gorzej...

    Pozdrawiam.

  • #2 14 Gru 2013 14:22
    telecaster1951
    Moderator Akustyka

    Dźwięk wydobywa się jednocześnie z całej pary?
    Odkręć tylną ściankę i zobacz czy głośniki niskotonowe nie są uszkodzone.

  • #3 14 Gru 2013 15:23
    fredek55
    Poziom 2  

    Tak, oba głośniki cierpią na to samo.
    Co jeszcze sprawdzić?

  • #4 14 Gru 2013 15:36
    RFTiTONSIL
    Poziom 18  

    Może wykręć i sprawdź jak działają bez obudowy.

  • #5 10 Sty 2014 09:57
    artmoon
    Poziom 7  

    Miałem coś podobnego. Wewnątrz są głośniki niskotonowe. U mnie całkowicie sparciało i wykruszyło się ich zawieszenie gumowe. Wystarczy tylną ściankę kolumny odkręcić i sprawdzić, a w razie potrzeby kupić zestaw do regeneracji i zawieszenia wymienić samemu.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME