Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

briggs stratton 625e kosiarka partner

12fino 14 Dec 2013 21:11 14232 8
    12fino
    Level 10  
    Kosiarka ma 4 lata i jak dotąd nie sprawiała kłopotów, aż do teraz.
    Po podaniu paliwa primerem zapala na 2-3 sekundy i gasnie. Nie chce zapalić, aż do podania primerem kolejnej dawki na start. Nie ma znaczenia czy filtr jest czy nie ma. Gaźnik wymyty i dysze sprawdzone drożne. Sprawia wrażenie jakby nie miał paliwa z gaźnika, a to dochodzi. Jakieś pomysły? Uszczelki zmienię - już zamówiłem. Membrany nie ma. Proszę jeśli można o opis regulatora obrotów (nie ruszałem)
    Staszek49
    Level 35  
    Jeśli po uruchomieniu zaraz silnik Ci zgaśnie, sprawdź w jakim stanie jest świeca tj. czy mokra czy sucha. Podejrzewam, że będzie sucha i wówczas niestety kolejny raz gaźnik do przeglądu i wszystkie dysze do udrożnienia plus filterki. Ponadto, czy gaźnik jest poprawnie przykręcony.
    User removed account
    User removed account  
    12fino
    Level 10  
    Swieca jest czarna, jakby miał mieszankę zbyt bogatą, ale sucha. Nie ma mowy o zalewaniu. Czarna świeca, bo na starcie daje więcej paliwa. Gaźnik dobrze dokręcony. Nie ma mowy o lewym powietrzu. Może ominąłem jakiś ważny element w czyszczeniu, choć to jest prosty gaźnik.Jutro zmienię paliwo
    User removed account
    User removed account  
    12fino
    Level 10  
    W sumie nie wiem jaki gaźnik, ale jedna przepustnica, dysza w śrubie mocującej zbiornik komory pływakowej, bez regulacji obrotów
    User removed account
    User removed account  
    12fino
    Level 10  
    No i sprawa rozwiązana. Zmieniłem paliwo, wyczyściłem zbiornik, dałem dodatkowy filtr paliwa. Gaźnik wyczyszczony i przedmuchany, nowa uszczelka. Świeca sprawdzona i..... nic. Dalej nie działa. Nie dawało mi spokoju, że zapalał wchodził na obroty, dwie sekundy pracy i koniec. Okazało się, że przyczyną była sprężynka regulatora - za nadto rozciągnięta. Zapalenie i jej napięcie w trakcie pracy silnika rozwiązało problem = muszę ją wymienić
    12fino
    Level 10  
    Jednak sprawa nie była rozwiązana. Na rozwiązanie naprowadził mnie serwisant. Uderzenie noża w twardy element powoduje zgniecenie klina koła magnesowego i tym samym przestawienie zapłonu, co powoduje nierówną pracę silnika. Dorobiłem ściągacz, bo koło delikatne. Wymieniłem klin (chyba aluminiowy) i jak ręką odjął.