Witam
Potrzebuje waszej pomocy, trafiła do mnie Laguna 95r silnik 1.8, pierwszy raz przypadło m że muszę zczytać kod PIN z sterownika silnika, bo brak karteczki w pilocie.
Nigdy nie miałem okazji robić takiego sterownika klepaczem, czyli Renault Dekoder Tool, innych sterowników zrobiłem kilkdziesiąt ale nigdy nie robiłem pierwszej generacji TYPE1.
Ten sterownik to SIMENS 101725114 HOM7700864275 35pinów.
Nie jestem pewien ale ten sterownik to chyba fenix i dekoduje go jako TYPE1
Jak odczytać pin z mrugania lampki MIL. Czy pedał gazu musi być wciśnięty.
Robił kiedyś ktoś tego typu sterownik i podpowie jak zczytać pin.
Podłączyłem wg tego schematu wciskam start klepie kilka godzin i nic, jak podam mu zasilanie po stacyjce to dioda mignie z 5 może 6 razy i się zapali na stałe, miga bardzo szybko nie sposób policzyć i zawsze tyle samo razy.
Ewentualne podpowiedzi na PW żeby nie naruszyć regulaminu.

Potrzebuje waszej pomocy, trafiła do mnie Laguna 95r silnik 1.8, pierwszy raz przypadło m że muszę zczytać kod PIN z sterownika silnika, bo brak karteczki w pilocie.
Nigdy nie miałem okazji robić takiego sterownika klepaczem, czyli Renault Dekoder Tool, innych sterowników zrobiłem kilkdziesiąt ale nigdy nie robiłem pierwszej generacji TYPE1.
Ten sterownik to SIMENS 101725114 HOM7700864275 35pinów.
Nie jestem pewien ale ten sterownik to chyba fenix i dekoduje go jako TYPE1
Jak odczytać pin z mrugania lampki MIL. Czy pedał gazu musi być wciśnięty.
Robił kiedyś ktoś tego typu sterownik i podpowie jak zczytać pin.
Podłączyłem wg tego schematu wciskam start klepie kilka godzin i nic, jak podam mu zasilanie po stacyjce to dioda mignie z 5 może 6 razy i się zapali na stałe, miga bardzo szybko nie sposób policzyć i zawsze tyle samo razy.
Ewentualne podpowiedzi na PW żeby nie naruszyć regulaminu.