Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Texa PolandTexa Poland
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fiat Bravo II 1.4 16V '10 - nie odpala po wstawieniu nowego silnika i skrzyni

22 Gru 2013 15:45 1602 9
  • Poziom 8  
    Witam.
    Kupiłem Fiat Bravo II bez silnika i skrzyni biegów, kupiłem silnik i skrzynię, zamontowałem, ale brak iskry i nie działają wtryskiwacze. Tester diagnostyczny łączy się ze sterownikiem, ale gdy kręcę rozrusznikiem w parametrach nie pojawia się żadna prędkość wału korbowego, jest równa 0. Czujnik położenia wału jest dobry bo posiadam 3. Przejście na kablach do sterownika jest.

    Może ktoś miał podobny problem?
    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam.
  • Texa PolandTexa Poland
  • Poziom 41  
    Może kupiłeś też z innym uszkodzeniem?Immo nie blokuje?Zasilania wszystkie są,na innych modułach?Auto nie jest po "strzale"?
  • Texa PolandTexa Poland
  • Poziom 8  
    immo nie blokuje kontrolka gaśnie, samochód jest w originale nie było żadnego strzału

    Dodano po 1 [godziny] 22 [minuty]:

    immo blokuje tylko wtryskiwacze czy iskrę też?
  • Pomocny post
    Admin grupy Samochody
    Przy blokadzie immo sterownik i tak widzi obroty wału.
  • Poziom 8  
    dzięki za odp. przed stwierdzeniem, że to sterownik jest uszkodzony zastanawiam się jeszcze czy aby nie ma problemów z jego zasilaniem ale nie wiem jak to sprawdzić.

    czy informacja, że tester łączy się ze sterownikiem wystarcza, że powinien być odczyt z prędkości obrotowej jeśli jest przejście w kablach i sprawny czujnik położenia wału?
  • Pomocny post
    Poziom 41  
    Sterownik jak ma komunikację to i zasilania raczej ma,widocznie kupiłeś też z uszkodzonym sterownikiem...
  • Poziom 8  
    Zna ktoś kogoś w okolicy zawiercia lub krakowa kto jest w stanie sprawdzić ten sterownik i naprawić?
  • Admin grupy Samochody
    Odpinaj czujniki i odczytuj błędy. Może się tylko machnełeś z jakąś wtyczką.
  • Poziom 8  
    mam drugą wiązkę robiłem również tak, że podłączyłem tylko czujnik położenia wału i również zero informacji
  • Poziom 8  
    Zamykam temat - spalony sterownik