Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wykrywacz metali.Jaki najlepszy?

michal2837 22 Dec 2013 23:49 38838 7
    michal2837
    Level 8  
    Witam.
    Chciałbym kupić wykrywacz metali dla syna, który ma 15 lat. Ja z chęcią też bym go użył.
    Jaki polecacie?
    Z góry dziękuję.
    matti1231
    Level 13  
    Może wykrywacz Jabel? Sam mam taki, głównie militaria znajduję. Ewentualnie mogę odsprzedać.
    Feyd12
    Level 10  
    Ja mam Prospectora 2 od Armanda, dobry sprzęt, uniwersalny, lekki. Ze swojej strony polecam.
    Pozdrawiam
    michal2837
    Level 8  
    Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat sprzętu GARRETT ACE 250? Czy nadawałby się,żeby przejść się z nim po plaży?
    mateunio22
    Level 1  
    michal2837 na początek polecam Garretta 150 lub 250 albo Fishera F2. Bardziej bym patrzył w str. ace 250 różnica cenowa nie jest tak wielka. Ja sam latałem z 250 i mogę go śmiało polecić. 250 ma juz pinpointa namierzanie fanta w ziemi. Typowy drobnicowiec monety itp na sam początek w sam raz po paru wypadach i osłuchania się powinieneś już go ogarnąć.
    Pozdrawiam
    marek1709
    Level 2  
    Dzień dobry. Czy mógł by mi ktoś pomóc bo chciałbym kupić wykrywacz metali ale jestem w tym początkujący i nie wiem który kupić. Chodzi mi o taki żeby wykrywał stare militariami , monety i wiele innych. Czy może mi ktoś jakiś doradzić?
    marcin273
    Level 17  
    RUTUS Argo kumpel wyciąga nim dziesiątki monet dziennie na dobrej miejscówce niestety jest drogi. Ja mam Fishera F5 i działa poprawnie i z pustymi rękoma sie nie wraca, ale jakbym dziś miał wybierać wybrałbym rutusa.
    adam.pelc
    Level 1  
    Ja osobiście mam Rutusa Solaris kupionego w 2005 roku i nigdy nie zmieniłbym go na nic innego. Wykopywałem już różne rzeczy, w tym monety na plaży - w miejscu mało uczęszczanym w Międzyzdrojach w 2 godziny chodzenia zarobiłem ok 50 zł. Znajduje 1 groszówkę na głębokości ok 25 cm. Na plaży zmorą są kapsle i folie aluminiowe zakopywane w pisaku. Nie mam możliwości dyskryminacji tego typu "znaleziska" i niestety nie mam porównania z innymi wykrywkami jak reagują na tego typu obiekty. Ogromną zaletą jest solidna konstrukcja. Ogólnie z czystym sumieniem polecam Rutusa.