Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Android - Xperia S - resetuje się.

JimmyB 24 Dec 2013 01:55 3954 5
    JimmyB
    Level 11  
    Witam.
    Mój problem polega na tym, że moja Xperia S czasami sama się resetuje, po prostu przez jakąś sekundę znikają kolory, a potem następuje ponowne uruchomienie. Dzieje się tak zawsze po włączeniu nawigacji (Sygic), ale wcześniej problem pojawiał się podczas innych działań (nie pamiętam kiedy dokładnie).
    Proszę o pomoc.

Edit:
    Dodam, że telefon restartuje się tylko jak włączam GPS. Gdy uruchamiam nawigację z wyłączonym GPSem, wszystko działa. Jak podczas działania programu włączę GPS, to też się restartuje.
    Fallouciarz
    Level 22  
    zacznij od Hard Reset, jeśli to nie pomoże wgraj mu od nowa softa jak radzi kolega gruktel

tak z ciekawości, soft brandowany przez operatora?
    JimmyB
    Level 11  
    1. Jak zrobić hard reset?
    2. Z tego, co znalazłem w googlach (a szukalem całkiem sporo) nikomu z podobnym problemem nie pomogło wgranie softu.
    3. Tak, soft brandowany (plus).

Jeśli dalej uważacie, żeby wgrać nowy soft, to po wigilii go wgram.
    DomEN08
    Level 10  
    Hard reset znajdziesz w ustawieniach, przywróć ustawienia fabryczne lub kopia zapasowa i resetowanie, to powinieneś znaleźć. Drugi sposób to trzymać przycisk włączania i klawisz głośności w górę aż telefon zawibruje dwa razy.
    TomekxD
    Level 29  
    A najlepiej bez robienia hard resetu wgraj soft przy pomocy Sony Update Service. Jesli to nie pomoze to tel na gwarancje wyslij, jesli masz.